Cei care merg pe litoral cu masina vor putea evita aglomeratia din orasul Constanta dupa ce, la sfarsitul lunii iulie, circa 21 de kilometri de autostrada vor fi deschisi circulatiei, a precizat ministrul Anca Boagiu dupa ce a inspectat lucrarile la autostrada Medgidia - Constanta si la varianta de ocolire a municipiului Constanta, transmite Agerpres.

Astfel, traseul pe care se va putea circula incepe de la intersectia cu DN 3 in zona localitatii Basarabi, continua pana la nodul rutier cu Varianta de ocolire a municipiului Constanta si pana la intersectia cu DN 39 spre Mangalia. In total, 21 de kilometri de autostrada pe aceste tronsoane vor fi deschise circulatiei la o cale la sfarsitul lunii iulie, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

"Nu pot sa ma declar multumita atunci cand vorbim totusi de tronsoane de autostrada incepute in 2009. Ultimele luni au aratat ca, atunci cand exista implicare si exigenta din partea administratiei, si constructorii se pot mobiliza, recuperandu-se astfel timpul pierdut din anii anteriori cand lucrarile au stagnat nejustificat. In septembrie cand am preluat mandatul de ministru nu erau facute nici exproprierile, nici descarcarile arheologice, iar constructorii faceau claim-uri. Intre timp, cu o noua lege a exproprierilor, cu o mobilizare a arheologilor si cu implicarea din partea prefectilor cu care am semnat parteneriate, lucrarile care trenau au inceput sa intre intr-un grafic normal. La sfarsitul lunii iulie, cei care merg pe litoral cu masina vor putea evita aglomeratia din orasul Constanta. De vineri, 17 iunie, a scazut la 2 ore si 50 minute si timpul calatoriei cu trenul rapid spre Constanta, urmand ca de la 15 iulie sa ajunga la 2 ore si 30 minute, deci avem si aceasta alternativa", a declarat ministrul Anca Boagiu.