Politistii rutieri au constatat peste 130 de nereguli in trafic, in timpul unei actiuni derulate pe Autostrada Bucuresti-Cernavoda, 26 de persoane, printre care si fosta sefa a Loteriei Romane, Liliana Minca, fiind sanctionate pentru nerespectarea regimului legal de viteza, informeaza Mediafax.

Actiunea a avut loc joi seara, intre orele 19.00 - 23.00, la km 20, pe Autostrada Bucuresti-Cernavoda, fiind derulata de Sectia de Politie Autostrazi impreuna cu Directia Rutiera, pentru prevenirea si combaterea incalcarii normelor care reglementeaza deplasarea pe drumurile publice.

In urma actiunii desfasurate au fost depistate peste 130 de nereguli in trafic, cele mai multe, 36, privind conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 26 de sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice si 17 sanctiuni contraventionale privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora. Au mai fost aplicate doua sanctiuni contraventionale pentru lipsa rovigneta, trei pentru lipsa RCA si sase pentru neutilizarea centurii de siguranta.

Printre soferii opriti pentru viteza prea mare la volan a fost si Liliana Minca, care conducea cu 143 km/ora. Ea a fost sanctionata cu doua puncte penalizare si o amenda de 67 de lei.

Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice sase permise de conducere, dintre care cinci pentru defectiuni ale sistemului de directie sau de franare a autovehiculului si au fost retrase 27 de certificate de inmatriculare, 20 dintre acestea pentru defectiuni tehnice.