Senatorul american John McCain aflat in vizita la Chisinau, s-a aratat dezamagit duminica de refuzul liderului PCRM de a se intalni cu el: "... Am vrut sa discut cu reprezentantii PCRM pentru a le afla viziunea despre viitorul Republicii Moldova. Chiar daca n-ar fi fost de acord cu opinia lor, as fi respectat-o. Poate alta data", a declarat McCain, citat de Unimedia.

Reprezentantii PCRM au refuzat sa aiba intalniri cu oaspetele american. Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, la fel ca si deputatii fractiunii parlamentare a PCRM nu au considerat de cuviinta sa participe la intrevederi cu senatorul. Ei spun ca vizita acestuia in timpul campaniei electorale este o imixtiune grava in treburile interne ale Republicii Moldova.

O alta reactie la vizita senatorului american a vut premierul Vlad Filat, care a declarat: "John McCain este un adevarat luptator pentru libertate, iar vizita lui in Republica Moldova demonstreaza ca tara noastra este o tara libera. Este un semnal clar de sprijin din partea SUA, care sustin efortul Moldovei de a deveni un lider regional in procesul de implementare a reformelor democratice. Apreciem efortul pentru excluderea tarii noastre de sub incidenta amendamentului Jackson-Vanik. In cadrul discutiei cu domnul McCain, am vazut o dorinta sincera de a ajuta Republica Moldova".

Referinta: