Hidrologii au emis vineri cod portocaliu de inundatii pe raul Baraolt, din judetul Covasna, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

Se instituie de asemenea COD GALBEN pe raurile din bazinele hidrografice: Mures superior si mijlociu judetele Harghita, Mures, Sibiu, Alba, Olt superior si mijlociu - judetele Harghita, Covsana, Brasov, Bistrita - judetele Suceava, Neamt, Bacau, Trotus - judetele Harghita, Bacau, Putna - judetele Vrancea, Rm. Sarat - judetele Vrancea si Buzau, Buzau - judetele Covasna si Buzau.

Precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 24 ore pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale si cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie. Atentionarile sunt valabile in intervalul 10.06.2011 ora 11:00 - 11.06.2011 ora 18:00.