Fostul sportiv Ilie Nastase a ramas fara permis de conducere pentru urmatoarele 3 luni si trebuie sa plateasca o amenda de 603 lei, dupa ce in noaptea de joi spre vineri a fost prins de politisti sub influenta alcoolului la volan, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti, Ioana Stancu, a declarat ca incidentul a avut loc in jurul orei 3:00, pe Bulevardul Beijing.

Ilie NastaseFoto: Agerpres

Un echipaj de politie a oprit un autoturism marca BMW la volanul caruia se afla "un barbat de 65 de ani", a spus Ioana Stancu. Surse din politie au declarat ca barbatul este Ilie Nastase.

"Rezultatul testului a fost pozitiv, de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Soferul a fost sanctionat cu amenda de 603 lei si cu suspendarea permisului de conducere pentru trei luni, respectiv 90 de zile", a declarat Ioana Stancu.

Ea a adaugat ca soferul a fost sanctionat cu amenda de 500 de lei si pentru tulburarea linistii publice, intrucat a avut o reactie "destul de neplacuta" fata de politisti si fata de martori, el refuzand sa semneze procesul-verbal de constatare.

Actiunea Politiei Rutiere face parte din proiectul derulat de TISPOL (European Traffic Police Network) desfasurat, in perioada 6-12 iunie, in 25 de state, printre care si Romania, cu scopul de a depista persoane care conduc sub influenta alcoolului sau a drogurilor.