Ministrul de finante german Wolfgang Schaeuble crede ca falimentul Greciei este iminent, potrivit unei scrisori confidentiale in care sustine ca este necesar ca aceasta tara sa fie ajutata sa-si restructureze datoria publica, scrie EUObserver.

"Suntem in fata riscului real al unui faliment total in interiorul zonei euro", afirma Schaeuble in scrisoarea adresata presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, si "scursa" in presa germana.

In cel mai explicit limbaj folosit pana acum de un oficial european, ministrul german face apel la un ajutor suplimentar pentru Grecia, adaugand ca bancile private ar trebui sa participe la costul salvarii acestei tari.

Statele membre si oficiali ai UE lucreaza in prezent la detaliile unui al doilea plan de salvare pentru Grecia, pe langa cel in valoare de 110 miliarde de euro de anul trecut, care ar urma sa aiba costuri totale de 60 de miliarde de euro, sustine sursa citata.

Este asteptat ca ministrii de finante sa ajunga la acord in 20 iunie, la doar cateva trei zile inainte de un summitul liderilor europeni, in contextul in care Schaeuble propune: creditorii privati sa fie obligati sa mai astepte inca sapte ani inainte sa fie rambursate imprumuturile acordate Greciei.