Premierul Emil Boc a avertizat marti firmele care executa lucrari pe tronsonul de autostrada Orastie-Sibiu ca Guvernul va avea toleranta zero in privinta eventualelor intarzieri sau deficiente in executie.

"Sunt convins ca cei care au castigat licitatiile inteleg responsabilitatile pe care le au. Asa cum a demonstrat Guvernul in ultima vreme si ministrul transporturilor in special, avem toleranta zero fata de orice lucrare de proasta calitate sau care nu se face la timp. Am convingerea ca in aceste cazuri nu va fi nevoie sa ajungem la dispute. Ceea ce asteptam de la partenerii nostri care au castigat licitatia este sa aiba lucrari la aceleasi standarde precum le are Uniunea Europeana si, in acelasi timp, conform graficului stabilit de contract", a spus premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

Ministerul Transporturilor a anuntat marti semnarea contractelor pentru constructia a trei tronsoane, in lungime de 60 de kilometri, din autostrada Orastie-Sibiu, cu o valoare totala de 428 milioane de euro, cu finantare prin Programul Operational Sectorial - Transporturi.

Lucrarile la autostrada vor fi facute de trei constructori - Strabag, asocierea Straco - Studio Corona, asocierea Astaldi - Euroconstruct - Astalrom, vor incepe in 2011 si se vor finaliza in 2013.

"Daca avem calitate si termene respectate, vom fi cei mai buni prieteni. Daca nu, nu avem niciun fel de toleranta fata de ceea ce inseamna incalcari ale obligatiilor contractuale sau a calitatii lucrarilor. Pornind de la prezumptia de buna-credinta ne vedem in teren si aceste lucrari sa fie gata la timp", a completat seful Guvernului.