Comunistul Igor Dodon l-a comparat pe contracandidatul sau la functia de primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, cu Mircea Geoana, pentru faptul ca s-a bucurat prematur de rezultatele exit-poll-urilor, scrie Jurnal.md. El a facut astfel referire la declaratiile optimiste facute de Mircea Geoana in noiembrie 2009, cand primele sondaje il dadeau presedinte al Romaniei.

Potrivit unicului exit-poll prezentat duminica seara, Dorin Chirtoaca ar fi acumulat aproximativ 53% din voturi, in timp ce Dodon - 41%. Cei doi erau principalii favoriti.

Cu un minut inainte de anuntarea acestui exit-poll, în sediul PCRM din Chisinau si-a facut aparitia Igor Dodon.

Mentionand că nu este proroc, candidatul PCRM a afirmat că ştia din start că rezultatele exit-poll-ului îl vor plasa pe primul loc pe Dorin Chirtoacă, rebotezat de Dodon "Dorin Geoană".

"Eu cred că cei care se bucură foarte mult acum, de-alde Dorin Geoană sau alţii, vor fi dezamăgiţi. În final o să vedem alte rezultate", a spus Dodon, care a sustinut ca scopul exit-poll-ului nu este altul decât de a influenţa şi a manipula psihologic.

El s-a declarat ferm convins că rezultatele oficiale vor fi diferite de cele oferite de "aşa-numitul exit-poll".

Dupa numararea a 96% din voturi, Dodon are 48,68%, iar Chirtoaca a obtinut 46,10%, potrivit rezultatelor publicate marti.