Sapte elevi olimpici din cei 600 care au sustinut examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala organizata la Ramnicu Valcea nu au reusit sa promoveze examenul. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, prof. Maria Floroiu, a declarat pentru Agerpres ca "peste 500 dintre acesti elevi sunt olimpici la concursuri sportive, restul au fost elevi medaliati la discipline teoretice".

"Dupa solutionarea contestatiilor, sapte elevi nu au promovat Bacalaureatul neobtinand note de trecere la economie, logica, sociologie, fizica si chimie. Rezultatele finale arata ca 95 de candidati au obtinut note intre 6 si 6,99, 218 candidati au avut note intre 7,00 si 7,99, un numar de 191 de candidati au obtinut intre 8,00 si 8,99, iar 83 de candidati au obtinut note intre 9,00 si 10,00", a precizat Maria Floroiu.

Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de bacalaureat. In consecinta, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune de bacalaureat. Acesta este motivul pentru care Ministerul Educatiei organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala de bacalaureat, pentru elevii din clasa a XII-a/a XIII-a participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale. Anul acesta, sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat pentru elevii olimpici internationali (sport si discipline teoretice) s-a desfasurat in perioada 23 mai-3 iunie, fiind organizata la Ramnicu Valcea.