O fetita in varsta de sapte ani a murit, sambata dupa-amiaza, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Oradea, unde a ajuns dupa ce a fost aspirata de o conducta de evacuare a unui bazin dintr-un strand din municipiu, transmite Mediafax.

Incidentul s-a petrecut la strandul Iosia din Oradea.

Potrivit unor surse medicale, fetita se afla intr-unul din bazinele strandului, care era plin cu apa, iar la un moment dat a fost trasa la fund, prin forta apei.

Copilul a fost scos pe marginea bazinului de catre oamenii aflati la bazin.

Seful echipajului SMURD care a intervenit in acest caz, dr. Adriana Balan, a declarat ca fetita, care s-ar fi aflat la strand impreuna cu mama sa, a fost gasita in stop cardio-respirator.

"Am gasit-o in stop cardio-respirator, am incercat resuscitarea si transportarea de urgenta la spital, unde insa a decedat", a spus medicul SMURD.

Potrivit sefului Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic Judetean, dr. Hadrian Borcea, cazul fetitei nu este singular in strandurile din Oradea si din Baile Felix, aflate in apropiere, fiind cauzate de faptul ca gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din cate imi amintesc, in ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbtie in sorbul de evacuare. Traumatismele in asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetita nu a decedat pentru ca s-a inecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu inteleg cum strandurile pot functiona astfel, din moment ce exista sisteme de protectie speciale", a precizat medicul.

Florin Alexandru, purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Piete, Agrement si Salubritate, de care apartine strandul Iosia, a declarat ca regia a declansat o ancheta in acest caz.

"Investigam cazul sa vedem cine este de vina si de ce. Vom vorbi cu salvamarul, cu cei care au fost acolo, urmeaza ca maine, poimaine sa ne edificam", a declarat acesta.

Si Politia a declansat o ancheta in acest caz.