Lucrarile la supralargirea soselei Pipera si la pasajul suprateran peste bulevardul Barbu Vacarescu merg mult mai repede decat este planificat. Asta a constatat primarul general Sorin Oprescu intr-o vizita facuta vineri pe santier. Daca luni declara ca pasajul va fi inaugurat in luna octombrie, vineri edilul sef a evitat sa dea o data exacta, dar a precizat ca deschiderea pasajului va avea loc pana la finalul anului, desi termenul de finalizare este februarie 2012. Pe de alta parte, surse apropiate constructorului ne-au declarat ca pasajul ar putea fi gata si ar putea fi inaugurat chiar din luna august.

Foto:
  • Da click pe poza de la articol pentru a deschide FOTOGALERIA

Lucrarea consta in supralargirea Soselei Pipera de la una la trei benzi si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu si Calea Floreasca. Pasajul va avea cate doua benzi pe sens. Proiectul care va fluidiza traficul din zona este cu atat mai important cu cat se continua cu pasajul finalizat Pipera-Tunari, permitand soferilor un acces cat mai rapid catre Pipera, Tunari, Centura de Nord a Capitalei si viitoarea autostrada A3.

In momentul de fata rampa de acces dinspre Pipera este in stadiu avansat de executie. S-a realizat pana in prezent umplutura pana la nivelul stratului de piatra sparta si consola de beton armat pe ambele parti ale pasajului. Rampa se continua cu mai multe grinzi si se opreste in dreptul bulevardului Barbu Vacarescu.

Potrivit constructorilor, pana joia viitoare, 9 iunie, pasajul va traversa deja bulevardul Barbu Vacarescu, amplasarea grinzilor facandu-se pe timpul noptii fara a perturba traficul din zona. In timpul zilei, traficul va fi restrictionat, dar constructorul a dat asigurari ca nu se va opri total in niciun moment al lucrarilor.

"Pentru acoperirea deschiderii intre doua seturi de piloni cu grinzi de beton avem nevoie de o noapte. Vom incepe sa lucram de luni si pana joi vom traversa deja bulevardul Barbu Vacarescu. Traficul nu va fi oprit in totalitate in niciun moment al lucrarilor. Vor fi momente cand va fi restricitonat, dar nu va fi oprit", au precizat reprezentantii cosntructorilor.

Reprezentantii constructorilor au mai precizat ca in acest moment se mai lucreaza la rampa de urcare pe pod dinspre Nicolae Caranfil, iar in paralel se finalizeaza lucrarile privind utilitatile.

Pasaje

Pasaje

Primarul Sorin Oprescu, prezent vineri pe santier, a declarat ca este multumit de stadiul lucrarilor si a dat promisiuni ca pasajul si supralargirea Soselei Pipera vor fi finalizate pana la finalul anului.

"Lucrarea merge mai mult decat bine, in devans fata de ceea ce ne-am propus noi. Urmeaza ca saptamana viitoare sa trecem peste Barbu Vacarescu si sa incepem finalizarea coborarii de pe pod (...) Cand se termina si bulevardul Aerogarii mai departe cu 500 de metri, in acel moment, speram ca Nordul (n.r. Capitalei) sa fie eliberat, pentru ca asteptam sa se intre pe sos. Bucuresti-Ploiesti, de unde va incepe drumul expres, pe latura de nord-vest a orasului care merge spre A1", a declarat Oprescu.

"Eu stiu cam de aranjat aici mii de soferi. Statea si ma gandeam, cand o fi gata, cum o sa-i rog sa-si ia scuipatul inapoi. Imi inchipui ca aici am avut parte de multe bolboroseli. Dar, in sfarsit, cand va fi gata, s-a terminat...", a mai spus Oprescu.

Oprescu (31 mai): Va fi dat in folosinta in luna octombrie / Oprescu (3 iunie): Va fi inaugurat pana la finele anului

Daca luni, in timpul vizitei la Pasajul Basarab, primarul Sorin Oprescu a declarat ca Pasajul Pipera peste Barbu Vacarescu va fi dat in folosinta in luna octombrie, vineri in timpul vizitei pe santier a evitat sa dea un termen exact, spunand totusi ca pana la finalul anului bucurestenii vor circula pe pasaj.

Pe de alta parte, surse apropiate constructorilor au declarat ca pasajul ar putea fi gata si ar putea fi inaugurat chiar din luna august. In plus, aceleasi surse sustin ca lucrarile "sunt putin in urma, cam cu o saptamana-doua" si ca "stadiul lor putea sa fie mult mai avansat".

Lucrararile la pasaj si la supralargirea Soselei Pipera au inceput in luna august 2010 si are un termen de finalizare in februarie 2012. Valoarea contractului este de 106.022.831 lei inclusiv TVA (aprox. 25,3 milioane de euro), din care 100.974.125 lei este contractul de executie si 4.242.610 lei este contractul de proiectare.

Pasajul denivelat va avea o lungime de 470 de metri, patru benzi de circulatie de 3,5 metri fiecare si trotuare de 1 metru latime. Proiectul urmeaza sa asigure si fuidizarea traficului care va intra in Capitala prin viitoarea autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti.

Lucrarile au fost contractate de firma Pa & Co International (Romania) si costurile se ridica la 100.974.125 lei, inclusiv TVA

Caseta de informatii

Constructor: Pa & Co International (Romania) si F. Kirchhoff Strbenbau GmbH Co KG

Proiectant: Search Corporation (Romania)

Lungime: 1.600 m (Pasaj denivelat 475 m)

Latime pasaj: 34 m

Buget: 106.022.831 lei (inclusiv TVA) (aprox 25,3 mil. euro)

Data de incepere: August 2010

Termen de finalizare: 18 luni

Cine a angajat si cand: Primaria Bucuresti, Primar Sorin Oprescu, martie 2010

Pasaje

Pasaje