Unul dintre cei opt turisti din Republica Moldova care s-au ratacit, joi seara, in Muntii Fagaras, la cota 2.000, a fost preluat de un elicopter, in jurul orei 12.30, si dus la Spitalul Judetean Brasov, starea acestuia fiind foarte grava din cauza leziunilor suferite dupa ce a cazut intr-o rapa, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea, turistul, care are in jur de 40 de ani, a suferit mai multe contuzii la cap si la membre, acesta fiind in stare grava.

El a fost preluat de un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor, vineri, in jurul orei 12.30.

"O singura persoana a fost preluata de elicopter. Turistul care e in stare grava si care a suferit mai multe contuzii. El a fost dus catre Spitalul Judetean

Brasov. Restul turistilor sunt insotiti de jandarmi montani si salvamontisti catre baza muntelui", a declarat Aldea.

De asemenea, un alt turist a suferit rani la membre, insa nu a necesitat transportul de urgenta la spital, el alaturandu-se grupului care a plecat spre baza muntelului.

Salvamontistii au fost alertati, joi seara, in jurul orei 20.00, ca opt turisti din Republica Moldova s-au ratacit pe Valea Vistea, in timp ce incercau sa ajunga spre Varful Moldoveanu. Ei au ramas blocati pe munte, iar cativa dintre ei au alunecat pe o portiune de zapada.

Salvamontistii i-au gasit pe turisti in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 01.00, si le-au acordat primul-ajutor, iar peste noapte s-au adapostit intr-un cort.