Un agent postal din localitatea Secui (Dolj), suspectat ca timp de zece ani a incasat pensiile a patru persoane care decedasera, creand un prejudiciu de peste 200.000 de lei, a fost suspendat din functie, in cazul sau conducerea Postei Craiova sesizand Parchetul Curtii de Apel din municipiu, relateaza Mediafax.

Directorul Centrului Regional Retea Postala (CRRP) Craiova, Niki Motoi, sustine ca in urma cu o saptamana a fost sesizat ca unul dintre agentii postali din localitatea doljeana Secui ar incasa ilegal pensia unei persoane care a decedat.

"Eu am plecat pe fir si am facut o ancheta. Am descoperit ca acest om incasa din 2001 sase pensii de pe urma a patru persoane decedate. Sunt persoane care beneficiau si de pensie de agricultor si de pensie de la bugetul asigurarilor de stat. Asa se explica cele sase pensii pentru patru persoane", a declarat, marti, directorul Centrului Regional Retea Postala Craiova.

Potrivit sursei citate, prejudiciul calculat de Casa Judeteana de Pensii Dolj in perioada 2001 - aprilie 2011 prin achitarea in fals a pensiilor catre cele patru persoane decedate se ridica la 204.365 de lei.

Motoi a mai afirmat ca agentul postal din localitatea Secui a fost suspendat din functie, urmand ca joi sa fie cercetat de Comisia de Disciplina a CRRP.

"I se va desface contractul de munca", a precizat directorul CRRP Craiova.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova.