VIDEO Ministerul Sanatatii nu este de acord cu criteriile de internare in spital propuse de CNAS

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 31 mai 2011, 12:32 Actualitate | Esenţial


Ministerul Sanatatii nu este de acord cu criteriile de internare in spitale, printre care pierderea subita a cunostintei, a vederii sau auzului, puls si tensiune anormale sau febra mare, considerand ca propunerile CNAS sunt nerealiste si imposibil de aplicat, iar criteriile subiective, anunta Mediafax.

"Ministerul Sanatatii nu este de acord cu noile criterii de internare in unitatile sanitare cu paturi, propuse de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in proiectul privind normele la contractul cadru care stabilesc acordarea asistentei medicale in perioada 2011-2012 si care se afla in dezbatere publica pe site-ul www.cnas.ro", arata MS, intr-un comunicat transmis marti.

Conducerea Ministerului Sanatatii considera propunerea reprezentantilor CNAS nerealista si imposibil de aplicat.

"Criteriile propuse sunt subiective, iar daca propunerea ar trebui pusa in aplicare se va ingreuna modul de desfasurare a actului medical in spitale", potrivit MS.

 • Pierderea subita a cunostintei, hemoragie, febra si deshidratare severa, criterii de internare - proiect CNAS
documente
(30 Mai 2011) PDF, 1MB
Internarile in spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in 2011-2012, se arata in proiectul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), postat pe site-ul institutiei.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subita a cunostintei, care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adica frecventa periferica sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, inregistrata cu doua ocazii separate la distanta de cel putin cinci minute.

Proiectul mai prevede ca pot fi internate persoanele cu tensiune anormala (presiune sistolica sub 90 sau peste 200 mmHg si o valoare diastolica de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acuta a vederii sau a auzului (pierdere severa partiala sau totala si care s-a instalat rapid si a persista in momentul internarii) sau a capacitatii de a misca o parte importanta a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit rani cauzate de traume majore (fractura a oaselor membrului pelvin, paralizie a piciorului sau bratului, fractura a coloanei vertebrale in zona cervicala, disfagie acuta cu risc de aspiratie), dar nu si cele care au rani izolate ale mainilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede ca pot fi internati bolnavii cu febra persistenta de cel putin cinci zile (trei zile cu temperatura de peste 38 de grade Celsius), cei cu sangerare abundenta (hemoragie continua cu orice localizare, care nu se poate trata in Departamentul de urgenta) si orice caz in care exista suspiciune de sangerare interna.

Totodata, vor putea fi internate persoanele care au o deshidratare severa la momentul sosirii la spital, cele cu anomalii ale electrocardiogramei, cele care prezinta durere paralizanta sau durere severa cu suspiciune de urgenta medicala si care nu poate fi diagnosticata sau tratata adecvat in Departamentul de urgenta.

Potrivit proiectului, mai poate fi decisa internarea in cazul persoanelor care trebuie sa primeasca anumite tratamente intraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabet sever.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1873 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Proiectul cu conditii.... (Marţi, 31 mai 2011, 13:22)

  Bambina [utilizator]

  Asadar Proiectul facut public nu este redactat de Min Sanatatii, ci de "necalificatii" salariati din CNAS. El nu poate fi aplicat si din alte motive:
  - ESTE PLIN DE GRESELI GRAMATICALE
  - ESTE ORGANIZAT de o maniera sub pregatirea unor absolventi de liceu
  - la Pag.174 incredibil cum este scris "STAT de personal" , un fel de " SALAR" folosit de premierul Boc
  - trimiterile la aliniate a) sau b) etc sunt facute fara a se indica numarul articolului la care aceste aliniate sunt inscrise.
  Sper ca forma finala a ORDINULUI sa nu fie astfel publicat in Monitorul Oficial AL ROMANIEI !

  O sa verific ! Succesuri !!!!!
  • +1 (1 vot)    
   CNAS vrea sa fie desfiintata (Marţi, 31 mai 2011, 14:17)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

   CNAS vrea sa fie desfiintata si nu stie cum sa ceara asta mai explicit ...
 • +1 (1 vot)    
  au innebunit! (Marţi, 31 mai 2011, 14:20)

  ioil [utilizator]

  cred ca mai ,are tampenie ca asta nu se putea.ar trebui ca autorul acestui ordin sa fie dus direct la Socola daca nu vrea sa fie linsat!
 • 0 (0 voturi)    
  Nu mai amenintati! Cu text periat si legalitgate! (Joi, 29 decembrie 2011, 2:01)

  repatriat [anonim]

  Dupa 20 ani de vest, in care mi-am facut profesia- deci mi-am facut-o si in comunism, pe mine nu ma duceti! Informati romanii! Puneti textul.
  Nu-l puneti aici, nu mai vorbiti in Contract-cadru de 'transparenta'.
  Nu-l puneti sa-l vada si cine se da M-S sar sub el se fura inclusiv Banii Romanilor din CASBuc (si sigur sigur si din CNAS),
  Voi continui eu sa pun furtul 'public' !
  Timpul sa nu mai furati Banul Public-ca stat,
  Timpul sa aiba romanii stat-de drept.
  Angajat la stat= platit de cetateni= ca s aii serverasca, nu sa ii fure de tot Banul Public.
  Vile si averi peste noapte, ce vad in tara (de 9 anI) nu se faceau decit in Vestul Salbatic-cind stat amer nu exista inca-toti fugeau dupa aur-ca acum, in Ro dupa Banul Public-furat politic!
  Eu,la 69, in 40 ani munca=aceeasi profesie= stiinta biomed= platita din ban public pe glob, am reusit sa fac 1 apt in comunism (de statul com. furat-ilegal in '85, de statul acesta-acelasi-vindut-ilegal in'96). Luat inapoi la Curte dar in 8 ani, de nu-luam Statul la C. Internaionala!). Dar inapoi-dupa 3 ani dela repatriere, deci cu econ de acolo am cump alt apt. Stop tinind romanii neinformati, ca ne pierdem Tara si Natia! Voi cei ca tine-care-mi impui sa nu-mi informez natia-pe site public MS, plecati din ea, sa vedeti cum e sa muncesti pentru straini (eu, si pentru comunisti am muncit).
 • 0 (0 voturi)    
  Tara este o Hotie Generalizata-descop. de mine! (Joi, 29 decembrie 2011, 2:11)

  repatriat [anonim]

  Nu doar Parhon-fura ce Ban poate, de unde poate.
  Fura absolut toata lumea. Statul si/sau cetateanul.
  Mafia Ochelarilor-descoperita de mine, pe banii mei. Toti vor sa vinda ochelari-fost tehn oftalm autofacuti patroni; medici oftalmo-doar pe hirtiile lor ca spec (sa prinmeasca aprobare-business); cei care privesc la ochi incl. cu aparate scumpe, moderne (firme private) nu spun nimic despre ochi, nu scriu nimic ce vad, contra 300-400 pret; le ceri in scris 'spun ca ti-au spus verbal'.
  Lipsa de razpundere generalizata! Doar bani=telul!
  Nu am vazut asa goana-dupa bani nemunciti, in tot vestul vazut intre ambele coaste-Pacific.
  Intr-un stat-lipsa au ajuns medici oftalmo sa se joace-ca tehnicienii inculti si incapabili, si cu ochii cetatenilor ca sa faca toti averi rapide=posibil doar din furt= de ban public, de ban privat-nemeritat.
  Fura toti medicii 'in scheme mafiote'. Semn sigur de Stat Mafiot prezent! Cum fura, next text!
 • 0 (0 voturi)    
  Scheme mafiote medic fam-firme private-stat. (Joi, 29 decembrie 2011, 2:52)

  repatriat [anonim]

  5 Ani am tinut un medic care-mi plasa med-astm. Cind am descop., m-am tratat singura de raceala. Fiecare med. costa spre 100 lei, am vreo 5.
  M-am dus la altul, tot la fel. DEoar ca lucra cu 'firma privata' Focus. Eu avusesem exp. nefasta cu firma privata-Alcor= nu trateaza ochi,m dau ochalri doar!
  "Mergi la Focus, ca lucreaza cu CASA' zise agentul-Focus =medicde fam cu Statul. La Focus aceeasi exp., doar pretul 300 in loc de 400-consult ochi...ca sa-mi dea lata reteta ochelari doar. Cerut in sc ris rezultatul dela aparate, raqspunsul smecherei Frone "nu mi l-a dat verbal'. Am obligat-o, a mizgalit ceva. Era clar, Focus ca Alcor doar Focus lucra cu CASA. Nici Focus n-a lucrat cu CASA pentru mine- 300 lei consultatia sa-mi dea inca o reteta-dioptrii. Noroc ca am avut idea sa merg la Ctr. Babes. Unde am pornit drumul invest.-Ochi, ajungind la SUUB (und eluata de oftalolog "nu-s obisnuita cu ochelarii'-eu purtind ochelari de 20 ani!; trimisa de ea la neurolog care mi-a cerut RMN la Bals ( pe banii mei), si al endocr5. care mi-a cerut invest. Tiroidei-crept cauza efect la Ochi; dupa care trimisa la Parhon 'sa ma interneze fictiv= schema Parhon de furat Banul Public direct din CASBuc.
  Iar dta pazesti site-MS si vrei sa fiu eu cetatean-politicoasa cu Statul?! Ca de nu ma ia la Curte::))
  Deschid cutia Pandorei, luindu-ma, eu inteleg multe si mult mai bine din ce face acest Stat Mafiot.
  Cred ca ii iau eu, si nu-mi pun avocat! Imi apar natia de Stat- o notiune facut stat de cei care le stau cetatenilor pe scaunele publice, si platiti public de el, ca sa ii adm, sa ii apere, protejeze, nu7 doar sa ii fure de Banul Public-- uite ,lisa totul in tara=drumuri, scoli, spitale...dar pirtii facute unde nu drum-ca astaq fabrica firma de partid cu care Bloda trage-p[-olitic banul public= scop pt. care pusa pe acel scaun gras. La fel, unde vot-de furat, pusa alta hoata=masina 60 mii Euro.
  Inca o schema-furt descoperita de mine in sanatate in acesti ultimi 2-3 ani. Next.
 • 0 (0 voturi)    
  medic fam parasit, noua schema-furt de Ban (Joi, 29 decembrie 2011, 3:21)

  repatr5iat [anonim]

  Al doilea med-fam parasit, la doar citeva luni, dela tiroida in criza (pe el nu il interesa cauza-Ochi) -aveam si diaree cronica, el nu trimitea la specialist doar 'regim' si test scaun iesit negativ (facut pe banii mei- nici gel oferit si nu se cumpara!). M-a ajutat medicul unchiului, o profesionista! Care NU IA BANI "ca isi iubeste profesia". Doar o floare! Aceasta e medicina, Nu ce e oferita romanilor (care n-au lucrat doar in scoli de med-cercetind medicina 10 ani acasa, 20 ani afara).
  Trimisa de ea la oftalm-Pantelimon. Acea oftalmo nu investigheaza Ochiul, trimite la Fundeni, la paraziti. Acolo 2 lab. Unul mi-a cerut 300 mii 'ca el aduce chiturile dela Paris' (dar aparatul modern le facea oricum, am vazut pe rezultate'=negative). Eu sint PhD in Biochimie-luat' 77 la Med. Carol Davila.
  I-am cerut Bon-pt. Bani... ca- mi da Bon cu rezulktatele, pentru parte din bani. Nu mi-a dat. Dar ma invirtea cu idea 'cindva in viata, o capusa m-a muscat, a lasat urme'. Pe scurt, l-am obligat- Bon. Vazind ca stiu sa citesc rezultatele, pe care el le 'scria + de mina' sub rezult. aparatului, a deschis sertarul, mi-a inapoiat banii. Eu acolo, la el venise una intrebind 'dece dupa 6 sapt pe gel nu creste nimic'...Eu ii ascultasem, el ii raspundea 'asta e, dar infectie de capusa a avut, dece nu creste nimic, poate nu ii spun amer. tot, si ei stiu mai mult'. Nu stiam ca-i e colega, am recunoscut-o cind la celalalt lab am vrut sa vorbesc cu sefa lab despre rezultate acolo-facute de aparat. Ea lua discutia la rezult. lui, eu o luam la ale ei, a incheit-o cu 'prob. o0ftalmolog-Pantelimon (care ma trimisese la ei 2)- pentru paraziti in singe), o sa-mi dea med.... Ma duc pe net, era un med. facut in NJ, asemanator Aspenter in RO facut de Terapia Cluj. Asa a fost. Intreb. oftalmo-Pantelimon dece nu prescrie med. rom. "Ca acela din NJ e cel mai bun pe piata'.
  I-am spus si ei cum e cu piata med- comp. med- agentii med. gasiti in tari ca RO, si dece.
  A stopat consult. pe veci!
 • 0 (0 voturi)    
  Daca nu postati ce am scris-pentru romani, (Joi, 29 decembrie 2011, 3:34)

  repatriat [anonim]

  Iau eu atitudine!

  Toti medicii 'cunoscuti' ca in textele trimise voua, vot fi spusi NUME ca subalterni-directorilor lor de Institutii Publice, ca medici endo si oftalmo- Colegiului Medicilor, si toti ca Nume si Institutii Publi8ce- Min. Sanatatii in scris!
  Asa nu se mai poate sa ne tineti tara si natia!
  Au atins deja 66 ani de dezstru-inceput ' 1945 de aceiasi ca tip- cetateni, cind si-au platat comunismul rus daruit lor in mina pe scaune publice romane. Stiu cum au distrus la tara, proprietati mari-ha, mori, fabrici de ulei- ca erau ale chiaburului dar serveau local zeci de sate. Apoi ne-au saracit familiile ( tati prizonieri in razboi!) luindu-le cote= si boabele de piine la copii mici. Apoi le-a luat si micile propr-ha, puse la comun, de unde cei ca azi-la gindire furau la colectiva = o duceau bine (ca si azi doar ca azi cu averi fabuloase, peste noapte, afisate natiei sa-i9 admire..contra foamei). Asa, au izgonit taranii dela sate, la oras, fara profesii de oras, muncind constructii- sa dea copiilor de mincare. Tinerii care azi nu invata ca nu-i ajuta statul cu bani, le spun eu cum invatam atuunci cei care voiam cu orice pret- rabdind de foame din liceu- cum nu exista liceu la tara (eu, facind MV).. Timpul sa ne schimbam not toti-paznicii, ca asa sa ne schimbam NATIA spre bine!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by