Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a inchis dosarul fostului sef al Biroului de Arme si Explozibil din cadrul IPJ Dolj, Nelu Gruia, care pe 13 aprilie si-a impuscat sotia si fiica dupa care s-a sinucis, informeaza Agerpres.

Potrivit procurorului Magda Badescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru omor si tentativa de omor, dar si pentru determinarea sau inlesnirea sinuciderii.

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Dolj, Nelu Gruia, in varsta de 55 de ani, fost sef al Serviciului de Arme si Munitii din IPJ Dolj in perioada 2006 - 2009, si-a impuscat, pe 13 aprilie, sotia si fiica, dupa care s-a impuscat si el. Sotia comisarului sef Nelu Gruia, Carmen Gruia, care era profesoara la o scoala din Craiova, a murit pe loc, iar ulterior a decedat si el la spital pe masa de operatie, fiica lor reusind sa supravietuiasca si sa treaca cu bine peste interventia chirurgicala.

Carmen Gruia divortase de sotul sau cu aproape doua luni inainte, la cererea acesteia.

Fostul politist a lasat o scrisoare-testament de adio prin care a cerut unor prieteni de familie sa aiba grija de fiul lui, de 22 de ani, care are probleme medicale pentru ca este surdo-mut.

Langa scrisoarea de adio procurorii au gasit si un pistol cu care fostul politist a tras, arma detinuta in mod legal, precum si mai multe tuburi de cartuse trase. Potrivit scrisorii, intre Nelu Gruia, pe de o parte, si sotia lui Carmen si fiica lor Ruxandra, pe de alta parte, exista o stare conflictuala. Fostul politist afirma in scrisoare ca fiica lor este principala vinovata si sustine ca din cauza acesteia cei doi soti ar fi ajuns la divort.

Anchetatorii au stabilit ulterior ca Nelu Gruia si-ar fi premeditat faptele, pentru ca doar cu o zi inainte fusese la banci unde ii facuse imputernicire fiului sau pentru a avea acces la toate conturile sale bancare.