Controversatul om de afaceri Genica Boerica a fost cel care a lovit cu masina un barbat aflat in scaun cu rotile, pe trecerea de pietoni, dupa care a fugit de la locul accidentului, transmit televiziunile de stiri. Accidentul a avut loc joi dupa-amiaza, pe Calea Dorobanti din Bucuresti, la intersectia cu strada Muzeul Zambaccian Boerica este acuzat de vatamare corporala si fuga de la locul accidentului, victima sa fiind un tanar informatician in varsta de 32 de ani.

Genica Boerica (2007)Foto: Agerpres

Iulian C. a fost accidentat in timp ce traversa strada pe culoarea verde a semaforului.

Genica Boerica a fost identificat de politistii rutieri. Agerpres il citeaza pe purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera, Ioana Preda, care a spus ca autorul accidentului a fost depistat, citat si audiat si ca si-a recunoscut fapta.

Boerica este un om de afaceri extrem de controversat. In decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Boerica la opt ani de inchisoare. Atunci, el a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in declaratii. Impreuna cu alte doua persoane, el a fost acuzat de o rambursare ilegala de TVA, in valoare de 1,12 milioane de RON, de care ar fi beneficiat in 2004 (citeste aici despre arestarea lui Boerica, relatata de Cotidianul).

In 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa rejudece dosarul si sa il puna pe Boerica in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea.

Pe 14 iunie 2007, Tribunalul Dolj a emis din nou mandatul de arestare pentru 30 de zile, insa Boerica s-a predat politistilor doar dupa doua zile. El a fost eliberat de Curtea de Apel Craiova din cauza viciilor de procedura (sursa aici).

In 2006, in timp ce se afla in arest, Boerica ar fi facut un denunt impotriva fostului premier Adrian Nastase, in care spunea ca aceasta i-ar fi promis lui Ioan Melinescu numirea in calitate de presedintel al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor in schimbul accesului la un dosar. Omul de afaceri craiovean a facut atunci mai multe denunturi impotriva unor oameni politici din PSD, printre acestia numarandu-se Nastase si Ristea Priboi. (citeste aici mai multe despre dosarul "Matusa Tamara").

In 2006, ziarul Gandul scria ca Boerica si concubina sa Niculina Stoican, cunoscuta interpreta de muzica populara, au fost acuzati de doi cetateni belgieni ca au furat mai multe bijuterii pe care intentionau sa le vanda in Romania (citeste mai multe aici).

In august 2006, Romania libera sustinea ca se afla in posesia unor casete care demonstreaza legatura de prietenie intre presedintele PSD, Mircea Geoana, si Genica Boerica, "campionul rambursarilor ilegale de TVA din Craiova".

In decembrie 2009, el a fost trimis in judecata pentru vanzare de utilaje fictive (sursa aici).

Citeste mai multe despre Genica Boerica si intr-un material cu titlul "Faceti curatenie in orasul mafiei!", publicat de Evenimentul Zilei in februarie 2009.