Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au amanat miercuri pentru data de 30 mai pronuntarea in procesul in care presedintele Traian Basescu l-a actionat in judecata pe deputatul PSD Mugurel Surupaceanu pentru afirmatiile acestuia privind incurajarea, de catre seful statului, a consumului de droguri, anunta Agerpres. La termenul din 18 mai, Traian Basescu si Mugurel Surupaceanu au raspuns, pe rand, intrebarilor adresate prin intermediul instantei si au fost puse concluzii pe fond de catre avocatii celor doi.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au dispus, la cererea lui Mugurel Surupaceanu, citarea presedintelui Traian Basescu in procesul in care acesta cere obligarea deputatului PSD la plata unor daune morale simbolice in valoare de un leu pentru declaratiile legate de magazinele care comercializeaza produse etnobotanice.

Mugurel Surupaceanu, initiator al unei legi antidrog, anunta, pe 14 februarie 2010, ca a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta in privinta magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice, sugerand ca ar exista anumite grupuri de interese din PDL legate in mod direct de aceasta afacere a drogurilor usoare.

El a mai declarat ca, prin emiterea ordonantei de urgenta privind interzicerea produselor etnobotanice, Guvernul Boc a dat posibilitatea comerciantilor de droguri usoare sa isi vanda produsele ramase catre populatie sau traficantii din piata neagra, sub forma lichidarilor de stocuri la preturi foarte mici. Deputatul a subliniat ca in legea pe care a initiat-o impreuna cu alti cinci parlamentari nu era specificat un interval de 10 zile care sa le permita comerciantilor sa isi lichideze stocurile, termen prevazut insa de ordonanta.