Sefii structurilor din Ministerul Administratiei si Internelor, reuniti marti seara intr-o sedinta extraordinara convocata de ministrul Traian Igas, au gasit o solutie alternativa pentru continuarea restructurarilor, transmite Mediafax, citand surse din minister. Varianta a fost gasita in contexul respingerii marti, de catre Camera Deputatilor, a proiectului privind disponibilizarile din MAI.

Potrivit surselor citate, in cursul zilei de miercuri conducerea ministerului va face publice o serie de precizari pe aceasta tema.

Legea care prevede disponibilizari la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) nu a intrunit, marti, suficiente voturi pentru a fi adoptata de Camera Deputatilor. Fiind o lege organica, pentru adoptare erau necesare voturile majoritatii deputatilor, adica 167, insa acest proiect a intrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 impotriva si opt abtineri.

La sedinta au asistat, de la balcon, si sindicalisti, care si-au exprimat satisfactia fata de rezultat.

Proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost dezbatut intr-o sedinta anterioara, pe articole, de Camera Deputatilor. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.