Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a cerut marti conducerii DGIPI demararea unei anchete interne vizand unele structuri privind indeplinirea atributiilor de serviciu in cazul lui Laurentiu Mironescu la numirea sa in minister si pe durata exercitarii functiei de secretar general, anunta Mediafax.

Traian Igas a cerut conducerii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) sa inceapa o ancheta interna pentru a verifica modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre angajatii structurilor componente abilitate in plan teritorial si central, in legatura cu situatia lui Laurentiu Mironescu la numirea in functia de secretar general al MAI si pe durata exercitarii functiei, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Ministrul Igas a cerut ca ancheta sa fie facuta cu celeritate, iar rezultatele sa fie prezentate in scurt timp, urmand ca in functie de concluzii sa fie dispuse masuri in consecinta.

Fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu a fost retinut de procurorii anticoruptie in dosarul privind coruptia din Vama Constanta, in care este cercetat alaturi de senatorul PDL Mircea Banias, de fostul director al Directiei Domenii Portuare Eugen Bogatu si de alte 27 de persoane.

Laurentiu Mironescu este acuzat in acest dosar de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si trafic de influenta.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat, luni la pranz, ca l-a demis din functia de secretar general al MAI pe Laurentiu Mironescu, in urma implicarii acestuia in fraudele din vama Constanta. Laurentiu Mironescu a fost numit in functia de secretar general al MAI in 5 ianuarie 2011.

Traian Igas a declarat ca fost foarte multumit de munca secretarul general Laurentiu Mironescu la MAI, mentionand ca o parte din proiectul de reorganizare si modernizare a ministerului a fost facut impreuna cu acesta.

Intrebat daca a primit un raport privind activitata acestuia de la numirea in functie, Traian Igas a aratat ca a cerut date, dar nu a primit nimic care sa-l duca cu gandul ca ar fi ceva in neregula. "Atunci cand a fost numit in functie, cu siguranta ca am cerut informatii de peste tot sa vedem daca ar fi vreo problema la adresa domnului Mironescu, n-am primit nicio informatie care sa ma duca cu gandul ca ar fi ceva in neregula cu acest domn si tocmai de aceea am zis ca este un om potrivit de a ocupa functia de secretar general al ministerului", a explicat Traian Igas.

El a fot intrebat de ziaristi daca nici unitatea "Doi si un sfert" n-a dat niciun fel de informatii pe aceasta tema. "In baza de date la Unitatea "Doi si un sfert", cum ii spuneti dumneavoastra, nu exista date care sa duca intr-o anumita zona in care sa fie o anumita suspiciune asupra domniei sale", a mentionat Igas.

Deputatii din Comisia de aparare au decis, marti, sa-i audieze, peste doua saptamani, pe ministrul Traian Igas si pe sefii DGIPI si DGA, pe tema verificarilor facute pentru numirea in functia de secretar general al MAI a lui Laurentiu Mironescu, a declarat George Scutaru pentru Mediafax.