Viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa, a primit, luni, o scrisoare in care este amenintat cu moartea, dupa eutanasierea a peste 200 de caini comunitari aflati in adaposturile municipalitatii, transmite Agerpres. La mijlocul lunii mai, 230 de caini comunitari au fost eutansiati dupa ce un medic specialist a constatat dupa doua investigatii epidemiologice ca animalele erau infectate cu jigodie si ca adapostul era un focar de infectie.

Potrivit Agerpres, scrisoarea sosita luni pe adresa Primariei nu este semnata.

Autorul scrie ca viceprimarul a fost "blestemat" pentru "odioasele crime impotriva sarmanelor animale".

Alexa a spus ca nu va face plangere la Politie, afirmand ca "sunt niste oameni care, probabil, nu au alte ocupatii. Noi avem treaba la Primarie, nu dam atentie la minunatiile astea".

Celalalt viceprimar din Botosani, Florin Ghiorghita, a primit trei scrisori de amenintare in ultimele zile, el sesizand Inspectoratul Judetean de Politie.

Peste 200 de caini aflati in ingrijirea Primariei municipiului Botosani au fost ucisi, in urma cu doua saptamani, animalele fiind gasite moarte in padocuri de membrii Asociatiei de protectia animalelor ADOR.

Florin Gheorghita, viceprimarul municipiului Botosani, a explicat pentru HotNews.ro ca cei 230 de caini comunitari au fost eutansiati dupa ce un medic specialist a constatat, dupa doua investigatii epidemiologice, ca animalele erau infectate cu jigodie si ca adapostul era un focar de infectie. HotNews.ro prezinta documentele semnate de medicul specialist care certifica epidemia de jigodie si decizia de eutanasiere. Potrivit autoritatilor, tratamentul pentru infectia cu jigodie pentru un singur caine costa 500 de lei.