Mesajele unei organizatii crestine - Family Radio - care propovaduieste sfarsitul lumii pe 21 mai au aparut pe mai multe panouri publicitare din Capitala, dar si din tara. Firma de panotaj implicata in popularizarea mesajului apocaliptic spune ca nu incalca nicio prevedere legala. "Aceasta campanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com", se arata in comunicatul Euromedia & Beta Cons, citat de Mediafax.

Harold CampingFoto: Reuters

Afisele publicitare insa dau drept sigur sfarsitul lumii, precizand scriptic ca "Biblia il garanteaza". Panourile au fost amplasate in Timisoara, dar si in Capitala, in zona Lujerului si cartierul Titan. In coltul de jos din dreapta apare adresa unei paginii web care apartine organizatiei Family Radio, condusa de pastorul si moderatorul radio Harold Camping, in varsta de 89 de ani. Camping este cel care sustine ca a descoperit un sistem matematic cu ajutorul caruia poate interpreta anumite informatii criptate din Biblie. Dupa calculele lui, Iisus va cobori pe pamant pentru a doua oara pe 21 mai 2011, ceea ce va aduce dupa sine "ziua judecatii" si sfarsitul lumii, relateaza gandul.info.

Site-ul mama al sectei lui Camping a fost tradus in 48 de limbi, inclusiv in limba romana. Pe varianta autohtona se gasesc sapte documente care detaliaza mesajele organizatiei misionare crestine precum si trei inregistrari audio in care un barbat citeste o parte a explicatiilor referitoare la Ziua Judecatii. Lamuririle, potrivit acestuia, ar trebui "sa aiba un impact profund asupra tuturor barbatilor, femeilor si copiilor din lume".Tot pe site sunt precizate si frecventele pe care poate fi receptionat postul in Romania, precum si intervalele orare ale transmisiunilor.

Utilizatorii de Twitter din Romania comenteaza pe marginea profetiei ajunse si pe panourile publicitare din Romania. Astfel, un utilizator - Daniel Alexe - se intreaba daca vom avea parte de o Apocalipsa totala sau partiala, in vreme ce jurnalistul Vlad Petreanu scrie ca "Sfarsitul lumii vine maine. Din nou". Toate comentariile au fost reunite sub hashtag-ul #apocalipticwe, unde pot fi gasite glume si sfaturi pentru a intampina sfarsitul lumii.

"Cine-mi da 1.000 de lei imprumut pana poimaine", intreaba Paul Luca Horga, in timp ce un alt utilizator ne recomanda o spovedanie de moment in fata sefului, caruia am putea sa-i spunem ce credem despre el. Blogerul Nihasa (Bogdan Epure) ii compatimeste pe cei care si-au irosit banii pe un loc de veci, iar Matei Psatta recomanda o melodie, motivand ca "Daca tot murim, zic sa murim cu stil".