Mopedele si triciclurile, conduse doar cu permis - proiect de lege

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 20 mai 2011, 17:55 Actualitate | Esenţial


Mopedele si triciclurile ar putea fi introduse in categoria autovehiculelor, astfel ca cei care le conduc fara permis ar putea fi sanctionati penal, potrivit unui proiect de lege initiat de MAI. Actul normativ introduce si obligativitatea efectuarii examinarii medicale periodice pentru prelungirea valabilitatii permisului de conducere.

Ministerul Administratiei si Internelor supune dezbaterii publice, incepand de vineri, proiectul Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, informeaza un comunicat de presa al MAI.

Proiectul de act normativ are la baza necesitatea transpunerii unor prevederi ale Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformata), a caror aplicare urmeaza a se realiza de la data de 19 ianuarie 2013, precizeaza MAI.

Astfel, proiectul de lege supus dezbaterii publice prevede introducerea mopedelor si triciclurilor in categoria autovehiculelor, fapt ce atrage incidenta dispozitiilor legale ce instituie sanctiuni penale pentru conducerea fara permis, aspect de natura sa diminueze posibilitatea ca asemenea autovehicule sa fie conduse pe drumurile publice de persoane care nu indeplinesc conditiile minime referitoare la cunostintele, aptitudinile si comportamentul rutier adecvat.

Prin acest act normativ se revizuiesc categoriile de autovehicule pentru a caror conducere pe drumurile publice este necesara obtinerea permisului de conducere precum si varstele minime pentru obtinerea acestuia, conditionandu-se conducerea mopedelor si a autovehiculelor asimilate acestora de detinerea unui permis de conducere corespunzator.

Totodata, se introduc norme care conditioneaza prelungirea valabilitatii administrative a permisului de conducere de efectuarea verificarii medicale corespunzatoare categoriilor de permis detinute.

Potrivit MAI, intrucat dispozitiile europene in materia permiselor de conducere consacra o noua abordare privind impartirea vehiculelor pe categorii, renuntandu-se in acest fel la subcategorii, proiectul instituie si norme referitoare la echivalari intre categorii si subcategorii de permise de conducere.

Proiectul de lege mai prevede si introducerea duplicatului permisului de conducere in cazul schimbarii numelui, pierderii, furtului ori al deteriorarii permiselor de conducere. Duplicatul se elibereaza cu aceeasi valabilitate administrativa cu documentul inlocuit si nu cu o noua perioada de valabilitate atribuita oricarui document nou eliberat.

Se elimina, astfel, posibilitatea obtinerii unei noi perioade de valabilitate de 10 ani in conditiile in care solicitarea de preschimbare a permisului detinut intervine inainte de expirarea valabilitatii documentului in uz.

Totodata, se prevede obligativitatea efectuarii examinarii medicale periodice pentru eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa. In aceste conditii, eliberarea unui document cu o noua perioada de valabilitate administrativa este conditionata de obligativitatea efectuarii verificarii medicale periodice pentru categoria / categoriile de permis detinute.

Se exclude posibilitatea obtinerii unui nou permis valid pentru o noua perioada de valabilitate administrativa de 10 ani, fara efectuarea verificarii medicale periodice, in conditiile in care solicitarea de preschimbare a permisului detinut intervine inainte de expirarea valabilitatii documentului in uz.

Astfel, incepand cu data de 19 ianuarie 2013 (data punerii in aplicare a prevederilor Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere), se propun urmatoarele modificari:
 • Transformarea tuturor subcategoriilor actuale in categorii ale permisului de conducere;
 • Introducerea a doua noi categorii ale permisului de conducere:
         - categoria "AM", destinata conducerii mopedelor si tuturor vehiculelor
           asimilitate acestora. Practic, de la 19.01.2013, numai bicicletele vor
           mai putea fi conduse pe drumurile publice fara permis de conducere.

        - categoria A2, destinata conducerii motocicletelor ale caror perfomante
          si caracteristici tehnice se situeaza intre actuala subcategorie "A1"
          (viitoarea categorie "A1") si categoria "A". Astfel, se completeaza, la
          un nivel superior al sigurantei rutiere, principiul accesului progresiv de
          la o categorie inferioara la cea imediat superioara acesteia;
 • Marirea limitei de varsta pentru conducerea autovehiculelor din categoriile D si DE, de la 21 la 24 ani;
 • Revizuirea perioadei de valabilitate administrativa pentru categoriile permisului de conducere, astfel:
           - 5 ani pentru categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv;
           - 10 ani pentru categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 si BE.

Reducerea perioadei de valabilitate administrativa pentru categoriile destinate "soferilor profesionisti" are in vedere supunerea acestora, la intervale mai scurte de timp, la verificari suplimentare (medicale, psihologice, profesionale etc.).

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, pana la data de 30.05.2011.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12664 vizualizari

 • +1 (7 voturi)    
  corect (Vineri, 20 mai 2011, 17:07)

  alpha [utilizator]

  e o masura normala.chiar daca sunt vehicule mici ,de putere si viteza (relativ) mica PARTICIPA LA TRAFIC ! la fel si bicicletele ! un biciclist poate merge pe sosea baut,fara sa aibe habar de legile de circulatie ,iar consecintele se vad zilnic.
  • +2 (2 voturi)    
   Si un pieton (Sâmbătă, 21 mai 2011, 10:55)

   Mens Sana [anonim] i-a raspuns lui alpha

   Si un pieton poate sa fie baut sau drogat si sa mearga pe strada, fara sa aiba habar de orice fel de lege.
   • +1 (1 vot)    
    Excesul de reglementare ... tampire sigura ! (Duminică, 22 mai 2011, 8:12)

    Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui Mens Sana

    Excesul de reglementare este tampire sigura !

    Lipsa de eficienta si coruptia din politia circulatie face ca orice ce exces de reglementare in acesta problema sa devina doar o povara pentru contribuabili.

    Cred ca urmeaza sa fie reglementat si mersul in maini, si zborul fara motor ... al pasarilor.

    Oare la ce ne sunt utili astfel de parlamentari, de genul acestora sau al lui Zdranga-zdranga cel cu dublarea filmelor?

    Chiar ne cred pe toti prosti ?

    "Patria si Dreptul Meu !"

    .
    • 0 (0 voturi)    
     lege proasta in ROMINIA (Luni, 3 septembrie 2012, 20:38)

     crysty [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

     de ce romii circula fara casca in centrul orasului si noi rominii suntem amendati sau avertizati de catre organele statului?si umbla si fara acte in regula? va multumesc
     • 0 (0 voturi)    
      cristi (Joi, 3 ianuarie 2013, 23:49)

      gorgan [anonim] i-a raspuns lui crysty

      ai dreptate toti romii umbla cu scuterele toate ciuruite cu sarme si rupte si in plus majoritatea nu au acte pe ele dar politia nu are nicio treaba cu asta dar in plus se leaga de ceilalti care suntem de nationalitate romana in tara noastra isi bat joc de noi si romiloar le dau milioane de drepturi ca de noi romanii nu recunoastem da suntem un popor de prosti ca ii lasam pe toti sasi bata joc de noi, plus ca aceasta lege cu mopedele la 18 ani este o prostie ,tot asa o sa conduci si la 26 si la 18 ani
  • 0 (0 voturi)    
   circulatia (Miercuri, 29 august 2012, 16:48)

   mirica a gheorghe FRONTUL DEMOCRAT ROMAN [anonim] i-a raspuns lui alpha

   vad ca sti sa vorbesti dar putin mai incolo nu poti sa vezi pai circula cu bicicleta cu trotineta cu carutu de butelie ca inpinge caruta , multe si multe de ce te opresti nu ai copii nepoti stranepoti propune asa cum am propus euFRONTUL DEMOCRAT ROMAN introducerea in scoli a normelor de circulatie pe drumurile publice sau vrei sai invete cum sa dea la popa banii sa se roage ca religia este ce zici esti deacord spune si celorlanti acelas lucru in ce priveste permisul este o lovitura data economiei romanesti acest ministru duta face si el ceva si nui bun tot generatia lui a dus de ripa multe alte politici sa nui dam prilejul sa faca asfel de asa zise inbunatatirii care de fapt submineaza economia romaneasca tel 0720175140 contactatima
 • 0 (2 voturi)    
  Control eficient (Vineri, 20 mai 2011, 18:02)

  mistydo [utilizator]

  Ar fi bine ca cineva sa se gandeasca la o varianta in care politia sa poata afla in trafic daca conducatorul de la volan sau de pe motocicleta are permis, fara sa-l opreasca... Sunt din ce in ce mai multe cazuri in mediul rural, unde isi permit sa circule fara permis pentru muncile campului, dar mai trag o fuga pana la piata... Pe ulitele satului copii minori sunt din ce in ce mai dotati de parinti cu atv-uri , fara a respecta un minim de reguli in joaca lor , chiar si pe drumul principal, asfaltat in majoritatea cazurilor....
 • 0 (4 voturi)    
  Excelent (Vineri, 20 mai 2011, 18:45)

  Ionut [anonim]

  Sa nu uitam si de amenzile pentru cei ce conduc fara casca (valabil si pentru pasageri).
  Ar mai trebui inca o limitare pentru soferi si motociclisti: pentru vehicule cu o putere mai mare de X kg/CP, proba practica suplimentara cu teste de indemanare (la motociclete este deja prevazuta, dar nu se aplica)
 • 0 (2 voturi)    
  ce bine (Vineri, 20 mai 2011, 18:48)

  leeloo2 [utilizator]

  Mai terminam si nou si pustii scuteristi care se infig in toate obstacolele posibile.
 • 0 (2 voturi)    
  dar masina fara permis (Vineri, 20 mai 2011, 19:00)

  horia [anonim]

  Si masina fara permis ar trebui sa necesite permis, ca oricat ar fi de mica tot trebuie sa cunosti regulile sa ai minim 18 ani ... , sau nu mai e valabila ? ca pe strada sunt inca multe masini inmatriculate la primarie ...
 • 0 (2 voturi)    
  jos comunistii (Vineri, 20 mai 2011, 20:08)

  I [utilizator]

  eu zic sa nu mai circule nimeni daca nu are relatii la mai. Ca pe vremea lui ceasca. Ce atatea masini, atatea figuri.

  Daca pun la mopede ar trebui sa puna si la biciclete ca si alea merg unele mai tare ca mopedul (45km/h). Si sa puna si la oamenii care merg pe jos da' se grabesc :))

  (nu toti scuteristi circula fara permis, doar cei care au moped: 49cmc, 45 km/h maxim)
 • -1 (3 voturi)    
  Aberatie (Vineri, 20 mai 2011, 20:52)

  anonim [anonim]

  Minte de cashcheta !

  Orice propunere e buna, ... doar daca iese de pe urma ei o amenda.

  Cum dracu nu v-a trecut prin cap sa cereti materie obligatorie in scoli, invatamantul primar, Legistatie rutiera ?!?

  E prea grele sa constate ca in Europa la numarul de masini (mijloace de transport) tinde sa-l egaleze pe cel al locuitorilor
 • +1 (3 voturi)    
  Evident, o porcarie. (Vineri, 20 mai 2011, 22:54)

  Xpie [anonim]

  Nu va ajuta cu nimic situatia actuala, in prezent politia este cea care nu isi face treaba,. Ar trebui amendati cei care circula imprudent, neregulamentar, haotic chiar. E normal... in orasul meu cocalarii merg fara casca si nmeni nu ia nici o masura. De ce? stiti si voi. E aberanta eventuala lege, dar inca o data, nu ne comparam cu Italia sau alte tari civilizate. La noi trebuie stors banul din orice. TRAIASCA ROMANIA!!!
 • +1 (1 vot)    
  Mda (Sâmbătă, 21 mai 2011, 8:25)

  Rogel [anonim]

  Mai lipseste sa reglementeze cata hartie de buda sa folosim la o strigare. De asta nu merge Romania bine pt ca triciclete nu sant reglementate cu permis.
  • 0 (0 voturi)    
   mopede (Joi, 3 ianuarie 2013, 23:53)

   anonimus [anonim] i-a raspuns lui Rogel

   ar se va propune si asta foarte repede stai linistit peste 2 3 ani va trebui sa platim si pentru aerul consumat
 • +1 (1 vot)    
  Incompetenta (Sâmbătă, 21 mai 2011, 8:30)

  dac ca politistii nu o stiu. In ceea ce priveste l [anonim]

  La temelia acestui act normativ sta incompetenta Politiei rutiere, care nu cunoaste si nu aplica prevederi legale in vigoare. Atfel mopedele INREGISTRATE, la primarie, au legal dreptul de a circula doar pe raza localitatii care a emis nr. de inregistrare. Norocul este ca majoritatea politistilor nu au habr. Nu au primit directive de la minister. In ceea ce priveste duplicatele la permise e MAI BINE SE DAI BANI DE 2-3 ORI DECAT O DATA. Dar asta e dorinta Ministeruloui de INTERNE, ramas profund ,,comunist==. PENTRU EI, TOTI CEILALTI SUNT ,,BAIETI RAI,,. Dar trebuie sa fim deosebiti.
  • 0 (0 voturi)    
   circulatia (Miercuri, 16 ianuarie 2013, 13:45)

   mirica a gheorghe [anonim] i-a raspuns lui dac ca politistii nu o stiu. In ceea ce priveste l

   nu cred ca politia nu cunoaste regulile dar in cazul acesta procedeaza foarte bine ce circula in numai anumite zone sint doar vehicolele din agricultura care merg foarte putin pe drumul public ,ca atare cerei scuze politiei ROMANE domnule comentator
 • -1 (1 vot)    
  Perfect (Sâmbătă, 21 mai 2011, 10:59)

  Axel [anonim]

  Foarte bine ca se baga permis pt moped cu toate ca si eu am unul. Anul trecut m-a lovit un astfel de scuter si nici pana in ziua de azi nu am primit nici o despagubire intrucat nu avea nici permis nici asigurare.
 • +2 (2 voturi)    
  Ia sa citim legea (Sâmbătă, 21 mai 2011, 13:15)

  Andreas [anonim]

  si o sa vedem ca exista scris acolo ca scuteristii/mopedistii nu au voie sa circule fara atestat de lesgislatie rutieara si fara asigurare (RCA) iar varsta minima este de 16 ani. Deasemeni vehiculul trebuie inmatriculat. A, ca politia nu ia atitudine si nu nu-i sanctioneaza pe copii/parinti/inconstienti, asta e alta mancare de peste.
 • +1 (1 vot)    
  excese (Sâmbătă, 21 mai 2011, 14:21)

  argoman [utilizator]

  In curand,prostia birocratilor,va inventa permisul pentru mersul pe jos.Consider ca sporirea sistemului birocratic,nu face altceva decat sa duca la mai multa coruptie si la cheltuieli suplimentare pentru oamenii simpli.Orice permis,aviz medical,etc.se obtin dupa achitarea unor taxe.Vi se pare ca avem prea putine?
  • 0 (0 voturi)    
   exact (Sâmbătă, 21 mai 2011, 17:18)

   I [utilizator] i-a raspuns lui argoman

   trebuie sa umbli pentru un amarat de moped ca si pentru o masina. Dar berbecii nu inteleg. Ei vor mai multe legi, mai multe reglementari. Majoritatea nici nu isi inchipuie cum ar putea trai intr-o tara in care nici buletine nu exista.

   (moped: sub 50 cmc, maxim 45km/h, se conduce cu atestat, deci exista un fel de "permis" si acum)
 • +1 (1 vot)    
  Un stat politienesc. (Sâmbătă, 21 mai 2011, 18:31)

  mircea [anonim]

  Politia incepe sa dicteze in Romania.Cine a propus asemenea aberatii ar trebui scos din politie.Pentru mopede este suficient un curs de reguli de circulatie la scoala si daca ai admispoti conduce.Pentru politistii care dau permise la analfabeti ,pe bani frumosi si care soferi sunt un real pericol in trafic,legea nu spune nimic.Corb la corb nu-si scoate ochii.Ce si-au spus militienii nostri.Ia sa obligam sa fie cu permis si mopedele(pe cand si bicicletele) si sa vezi spaga cum curge.Rusine,d-lor.
 • +1 (1 vot)    
  Ca in comunism (Sâmbătă, 21 mai 2011, 18:53)

  fvhvffhhf [anonim]

  Doar in comunism mai erau tracasati oamenii cu atatea vizite medicale, taxe si parataxe.
  Cate accidente sunt pe motive medicale. Legea spune suficient de clar ca doctorii trebuie sa opreasca de la conducere o persoana bolnava.
  Este un abuz de tip comunist.
 • +1 (1 vot)    
  FURT DE LIBERTATE (Duminică, 22 mai 2011, 11:13)

  Mopedist recent [anonim]

  Daca pt. cei cu mopede mici le trebuie permis in urma statisticii pe 2010 in care au fost inregistrate 87 de evenimente; ATUNCI si pietonii care se angajeaza in traversarea drumurilor publice sa le fie impus sa aibe permis,deoarece numarul evenimentelor cu acestia pe 2010 sunt inregistrate oficial (politiarutiera.ro) 583 de accidente.. Ministerul de Interne chiar nu-si da seama ca mai sunt si unii care-si castiga existenta printr-un mod de deplasare mai lent (moped),iar ei le spulbera orice speranta ?! Mai bine sa se concentreze asupra tinerilor soferi teribilisti care detin in proprietate multi cai putere si sfideaza regulile de circulatie... CHIAR E REVOLTATOARE ACEASTA STIRE !!!
  • 0 (0 voturi)    
   circulatia (Joi, 8 martie 2012, 11:40)

   m [anonim] i-a raspuns lui Mopedist recent

   ai facut o sesizare buna circulatia sa o cunoasca si pietoni pai ce invata la scoli religia sa moara curati si fara pacate sa introduca si circulatia notiuni obligatori de de circulatie pietonala in scoli liceie iar pe diplome sa scrie ca a facut circulkatie cind se da amenzi sa fie mai mari ca de a invatat circulatie si nu a respectato
 • 0 (0 voturi)    
  tare! (Luni, 23 mai 2011, 19:40)

  gaby [anonim]

  Exagereaza ''romanica'' noastra,pardon....cei care inventeaza legile astea stupide,in alte tari poti conduce si smartu de la 16 ani doar avand la mana un simplu atestat.Dar nuu,noi romanii trebuie sa fim cei mai naivi si diferiti din europa.Este varza guvernul tarii...ce sa mai zic,daca se pune in practica aceasta lege o sa fie dezastru,insa cu mita se rezolva tot:))...bafta!
 • 0 (0 voturi)    
  circulatia din ROMINIA (Duminică, 1 ianuarie 2012, 21:20)

  lasati circulatia libera faceti ceva util rominiei [anonim]

  daca ai permis de conducere mori cu el in mina sau in buzunar poti sa il pui la casca sa vada ca ai permis ca de prioritate nici nu se vorbeste si mai ales drumurile pe care se circula cu un moped trebuie sa circuli cit mai aproape de bordura cu exceptia depasiri sau a virajelor dar daca nu esti atent cu toata prioritatea esti terminat , vezi drumul pe care mergi sa nu dai in gropi si ajungi donator de organe suta la suta si cu permis in buzunar interesul poarta fesul vizite la doctorii preturi fara concurenta , taxe de detinator de autovehicol , si uite asa se face bugetul rominiei din taxa si inpozite pai nui bine , ca de muncit ....../////????????>>>> la revedere si sa auzim de drumurii bune si lasatio cu permisele de conducere faceti cursuri in scoli ca si religia ca nu toti se fac popi si dascalii faceti politica cetateneasca sa stie sa duca o conversatie fara sasi .... numai asa facem ceva util pentru rominia sint prea multe goluri in mentalitatea din intelectualii romini
 • 0 (0 voturi)    
  mai sunt si alte variante (Joi, 5 ianuarie 2012, 19:20)

  Alex [anonim]

  Legea e buna cum e acuma, dar ca ar trebui aplicata mai bine. Lumea ase plange ca merg scuteristii beti si fara sa stie legislatie. In lege scrie ca trebuie sa nu bea si sa stie si legislatie. Problema e ca atunci cand atestatele se dau aiurea in tramvai, fara sa fie nevoie sa iei sala la politie, si politistul nu ii face nimic cand bea, ca nu are ce permis sa ii ia, cel mai bine ar fi sa aplicam sanatos legea, decat sa facem permise. De parca cei cu permise de masini circula mai cuminte ca au permis in buzunar, si ar circula mai haotic fara el.
 • 0 (0 voturi)    
  Cu noua lege care va urma sa fie aplicata la moped (Miercuri, 22 februarie 2012, 11:51)

  Popovici Cristian [anonim]

  Eu am permis de moped precum am absolvit cursul de legislatie rutiera.Proiectul Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.Am platit taxe pentru acest permis eu ce o sa fac, si circul de aproape 3 ani cu el.Are s-al schimbe in categoria "AM", destinata conducerii mopedelor vehiculelor
  asimilitate acestora. Practic, de la 19.01.2013,
  • 0 (0 voturi)    
   ce faceti economiei romanesti carnete (Vineri, 20 iulie 2012, 10:02)

   mirica a gheorgheFRONTUL DEMOCRAT ROMAN [anonim] i-a raspuns lui Popovici Cristian

   pentru toti cititorii lasati ca nu carnetul te salveaza , totul este politica si voi nu vedeti ca astaii sa incercat in timpul lui ceausescu sa fie scoase vehicole fara carnet mobra si lastunul iar uni care a sabotat economia ROMANIEI si pe care si acum o saboteaza a facut carnete mobra nu sa mai vindut economia la pamint sa faca concurenta la constructi de asfel de vehicole doar am intrat in uniune ponta este ... lastunul la fel , sa retinem si fapte bune si fapte rele si cine a condus la ele politica cu hotii , GENERALI MAI , OPRITIVA , ROMANIA ARE NEVOIE DE DRUMURI CU MAI MULTE BENZI REALE NU DESENATE ATI AUZIT SAU FACETI PE PROSTII VEDETI IN TRAFIC DOUA CAMIOANE NU POT TRECE UNUL PE LINGA A;LTUL DN1 EX. faceti vizibilitate in trafic .
 • 0 (0 voturi)    
  salut (Joi, 23 februarie 2012, 12:30)

  ionut [anonim]

  Da e simplu schimbam legea decit sa o aplicam pe cea existenta. Domnilor in ogu !95 exista prevederi legale pentru circulatia pe drumurile publice a mopedelor, doar ca organele abilitate trebuie sa le aplice, hai sa marim sanctiunile sau chiar sa aplicam pedepse celor care nu poseda atestat iar pentru atv se incalca dreptul la libera circulatie
 • 0 (0 voturi)    
  moped (Duminică, 18 martie 2012, 11:29)

  inelush [anonim]

  ce vor face cei care detin un atestat??

  intimplator am scos anul trecut un atestat pentru moped
  si chear am facut citeva ore pentru a-l obtine
  am fost la o scoala care spune ea ca este destul de "serioasa"
  si a trebuit sa fac acele ore obligatorii
  ce vom face?
  cum procedam in cazul nostru?
 • 0 (0 voturi)    
  economia rominiei nui in carnete de circulatie rue (Vineri, 20 iulie 2012, 9:39)

  mirica a gheorghe FRONTUL DEMOCRAT ROMAN [anonim]

  sinteti mari si fara judecata cine va indobitocit politica , uite adevarul : toate tarile fac cite ceva pentru populatile ei , si romania a facut ceva mobra si lastunul mobra fara permis ca dupa aceia sa ceara permis totu este politica de punerea la zid a economiei romanesti , sa faca mopede sa faca concurenta tarilor care construieste asfel de masinarii sa nu ceara permise politia sa vada marcaje care spune ca sint mai multe benzi de nu pot trece doua camioane unul pe linga altul gropi in asfalt curbe ne reglementate vizibilitate redusa sau deloc , uite destule nu carnete in scoli sa se faca circulatie ce daca este pieton nu trebuie sa stie circulatie rutiere atunci de ce sint amendati ca nu traverseaza pe unde trebuie uitate bine parlament al ROMANIEI si nu primolga asfel de lege care va face ca concurenta sa stacneze in romania , construiti scutere romanesti si lastun fara permis si vedeti economia romaniei, nu ingraditi ,nu faceti jocuri politice a altor tarii , nu le vedeti ca sinteti legati la ochii inca o data faceti ca mesajul meu sa ajunga acolo unde trebuie politie si parlament, sintFRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE TEL 0720175140
 • 0 (0 voturi)    
  atestat moped (Marţi, 24 iulie 2012, 8:17)

  razvan [anonim]

  daca eu am atestatul,de la 19 ian mi se anuleaza,sau ce-i care il vor da dupa nu vor mai avea voie?
  • 0 (0 voturi)    
   invata invata daca ai de la cine ca sticla nui ne (Sâmbătă, 4 august 2012, 23:10)

   mirica a gheorghe [anonim] i-a raspuns lui razvan

   tu nu ai creier ce ai inseamna ca bei mult lasa scuterul si ia caruciorul impinge la el
 • 0 (0 voturi)    
  rusine Politia Romana !!! ... rusine !!! (Marţi, 9 octombrie 2012, 22:53)

  Costel [anonim]

  Sub pretextul ca e Directiva Europeana, Politia vrea ... nu se opreste la mopede, dar interzice si detectoarele de radar, ca din cauza lor ... incasarile la amenzi sunt in scadere vertiginos. Orice face Politia Romana numai sa ia bani si de la cei care pana acum nu au contribuit. Ca sa dai examen si sa iei carnetul pentru moped se platesc taxe, ca sa faca examinari medicale ... alte taxe. Concluzia este una : alti bani, alta distractie. O sa renuntam si la mopede ... si mergem pe jos ... ca aia e GRATIS ...inca.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce permis pentru mopede ? (Marţi, 20 noiembrie 2012, 17:05)

  LOKO [anonim]

  In Romania ca in nici o alta tara.De altfel nu e de mirare o astfel de decizie.Faceti alesilor proiecte de lege care sa faca Romanii sa traiasca mai bine . Cine a facut acest proiect de lege ,ca m-am saturat ascultand la stiri cu demnitari corupti care ia mita,sau care fac fel de fel de acte penale. Si cand te gandesti ca astia au fost prinsi ,dar cati fura se anbogatesc, si nu sunt prinsi ,Asa ca fratilor de 20 de ani am ale aceiasi partide care ne-au adus la acest trai de saracie hai sa legem si alte partide politice.Sa dispara partidele corupte!
 • 0 (0 voturi)    
  Atestat (Joi, 3 ianuarie 2013, 11:21)

  Ali [anonim]

  Banuiesc , sau cel putin asa ar fi normal , ca cei care detin deja atestatul sal poata folosi pana la data expirari acestuia . Cu ce drept suspenda ei un act care a fost luat pe buna dreptate ( cei drept in putine cazuri ) . La momentul cand a fost facut acel atestat doar de atata era nevoie pentru a circula legal . Azi maine ne suspenda si buletinul, certificatul de nastere si poate baga si nu stiu ce proba pentru vehiculele de categoria A,B,C etc. si le vor suspenda si pe acelea , pentru ca la noi se poate , ce sa zic .
  • 0 (0 voturi)    
   circulatie (Miercuri, 16 ianuarie 2013, 13:52)

   mirica a gheorghe [anonim] i-a raspuns lui Ali

   teai dus cu atestatul sa til schimbe in permis si nu a vrut daca nu ai facuto atunci cereti scuze si dute si schimbal dupa 19 ianoarie 2013 ca sal schimbi platesti din nou totul , de esti ne pregatit stai acasa si sufla in foc , fara sal aprinzi ca nu stii
 • 0 (0 voturi)    
  Sofer profesionist (Vineri, 18 ianuarie 2013, 15:06)

  Sofer profesionist [anonim]

  Daca am categoriile BCE tot nu pot merge cu un amarat de motoped?
 • 0 (0 voturi)    
  iyt (Vineri, 18 ianuarie 2013, 19:47)

  zicau [anonim]

  am toate categoriile in afara de ,a, si lucrez ca sofer. e o tampenie sa nu mai pot conduce un moped cu atata experienta,, cred ca au nevoie de bani la buget rau.......
 • 0 (0 voturi)    
  Buna ziua !! (Vineri, 5 iulie 2013, 15:45)

  POPA MARIUS CIPRIAN [anonim]

  Poate cineva sa imi zica va rog am un motor de 49 cm am facut asigurarea la el pe 6 luni mi se cre si ITP ?? Toate acestea pentru un motor 49 cm ? Il conduc cu permis categoria B .
 • 0 (0 voturi)    
  circulatie rutiera indobitocita de politie si fav (Vineri, 18 aprilie 2014, 18:19)

  mirica gheorghe [anonim]

  mergi te deplasezi pe drum cu mopedul cu patru rotii si te trezesti aruncat in sant de doua masini care se acroseaza in timpul deplasari lor dar asta in spatele tau pe banda a doua te izbeste una din ele iar politiea te intreaba tot pe tine de rovineta sau ITP si da drumul celor care a produs accidentul BRAVO POLITIE ROMANA DEN POSTUL DE CONTROL BARCANESTI JUDETUL PRAHOVA mai mult de atit imi opreste cartea tehnica a mopedului ce face comandantul ii schimba dar cartea cine mio da va rog domniolor politisti va respect ca aveti uniforma si datorita ei aveti acest drept si vil respect dar ca cetatenii nu , meritatii nici un respect practic dati apa la moara infractorilor de a nu respecta regulile de circulatie rutiera pacat legitimatia mea nu va spus nimic pacat de singele varsat . 4 aprilie 2014 BARCANESTI JUDETUL PRAHOVA LOCOTENENT COLONEL PACAT ' POLITIST.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by