Blocul National Sindical a invitat celelalte patru confederatii sindicale sa fuzioneze, primind acceptul din partea "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia, unirea urmand sa aiba loc posibil in toamna acestui an, a declarat, miercuri, intr-un interviu pentru Mediafax, presedintele BNS, Dumitru Costin.

Liderul BNS a precizat ca este cazul ca organizatiile sindicale sa stranga randurile, sa se organizeze intr-un format nou, modern, eficient, care sa ofere servicii foarte bune membrilor si sa justifice faimoasa intrebare: "De ce sunt membru al unei organizatii si ce beneficii imi aduce apartenenta la o asemenea organizatie?".

Astfel, BNS a trimis cate o invitatie celorlalte patru confederatii sindicale, dar numai "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia au raspuns.

Costin a mai spus ca miscarea sindicala trebuie restructurata din temelii, pentru ca actualul format se doveste a fi pagubos pentru membrii de sindicat. Liderul BNS afirma ca aceasta fuziune s-ar putea realiza pana in toamna acestui an.

Potrivit lui Costin, oamenii simt nevoia strangerii randurilor si trebuie sa fie foarte bine informati cu privire la drepturile lor, la riscurile care ii asteapta si atunci vor iesi mai multi in strada la apelul liderilor.

BNS si CNSLR Fratia au mai avut o tentativa de a fuziona in 2004, dar CNSLR Fratia a renuntat cu cateva zile inainte de anuntul oficial.

Liderul BNS mai vorbeste, in interviul acordat agentiei MEDIAFAX, despre retragerea Guvernului din Consiliul Economic si Social si despre efectele negative pe care le produce noul Cod al Muncii asupra angajatilor.