Evaluarea Nationala 2011 Elevii prinsi la copiat primesc nota 1 - Vezi calendarul evaluarii si cum se calculeaza media pentru liceu

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 18 mai 2011, 13:17 Actualitate | Esenţial

 documente
(18 Mai 2011) PDF, 420KB
Elevii care vor fi prinsi la copiat sau care vor vorbi cu ceilalti colegi in timpul Evaluarii Nationale primesc nota 1 la proba respectiva. Prevederile fac parte din ordinul privind organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale 2011, care arata ca elevii claselor a VIII-a, atat din invatamantul de stat, cat si din invatamantul particular au dreptul sa sustina aceste examene fara taxa. Inscrierea la liceu se face fara examen, pe baza mediei de admitere, cu exceptia liceelor/claselor pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Cum se va desfasura Evaluarea Nationala pentru elevii claselor a VIII-a

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular au dreptul sa sustina Evaluarea Nationala fara taxa. Durata fiecarei probe este de 120 de minute, iar disciplinele la care elevii claselor a VIII-a sustin probe in cadrul Evaluarii Nationale sunt urmatoarele:
 • Limba si literatura romana;
 • Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna;
 • Matematica.
Elevilor apartinand minoritatilor nationale, care au urmat, conform legii, in limba materna cursurile disciplinelor la care se sustin probe, li se asigura subiectele de matematica atat in limba in care au studiat, cat si in limba romana.

La Evaluare se pot inscrie absolventii clasei a VIII-a din seria curenta si  absolventi din seriile anterioare, care nu au participat in nici o sesiune la unul din examenele nationale: examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluare nationala.

Elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la Evaluarea Nationala numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de MECTS, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor.

Probele scrise pentru Evaluarea Nationala incep la ora 09:00, moment in care se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine examenul.

Elevii nu au voie sa intre in sala cu niciun fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Elevii surprinsi cu manuale, dictionare, notite, insemnari, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii Evaluarii Nationale, comunicand cu ceilalti elevi sau comitand alte fapte menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectiva; tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

In situatia in care frauda este dovedita dupa evaluarea lucrarii, nota obtinuta prin frauda se anuleaza si se inlocuieste cu nota 1 (unu).

Se interzice colectarea de fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare.

Calendarul Evaluarii Nationale 2011

10 iunie        Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
13-15 iunie   Inscrierea la Evaluarea Nationala
20 iunie       Limba si literatura romana - proba scrisa
21 iunie        Limba si literatura materna - proba scrisa
22 iunie        Matematica - proba scrisa
24 iunie        Afisarea rezultatelor (pana la ora 14)
24 iunie        Depunerea contestatiilor (orele 14-18)
25-26 iunie   Rezolvarea contestatiilor
27 iunie       Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Vezi aici Legislatia privind Evaluarea Nationala 2011

Vezi aici Modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2011

Inscrierea la liceu  

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constitutie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, potrivit ordinului nr. 4802/ 31.08.2010, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012.

Inscrierea in licee de stat in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Vezi atasat Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012

Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la evaluarea nationala sunt inferioare notei cinci.
Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci.Citeste mai multe despre   8295 vizualizari

 • +1 (9 voturi)    
  BRAVO (Miercuri, 18 mai 2011, 12:58)

  Paleopterix [utilizator]

  Alta idiotenie. Nu conteaza cine se perinda la putere, toti isi aduc umila contributie la ingroparea invatamantului romanesc. Deci acum, orice gogu din ultimul sat din varful muntelui, care are numai 10 pe linie pentru ca diriga' este maica-sa va intra la cel mai bun liceu din oras, inaintea unuia care a avut ghinionul sa dea peste profesori mai exigenti (adica buni!) in alta parte!!! Ce aveti in cap domnilor cocotati la putere, taratze????? Una din doua: sunteti complet idioti sau malefici?
  • +9 (9 voturi)    
   Da io' numa ieri am aflat (Miercuri, 18 mai 2011, 13:29)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Paleopterix

   Baiete, sistemul asta se practica de ani si ani de zile, admiterea in liceu pe baza notelor de absolvire si anotelor de la tezel unice (adica fara examen de admintere)

   Matale te comporti ca romanu' ala de se pregatea sa ii taie gatul unui ungur:
   - de ce vrei sa taie gatu la mine?
   - pai, voi, ungurii, l-ati omorat pe Mihai Viteazul!
   - da, Ione, a asta fost acum 400 de ani
   - da io numa ieri am aflat!

   Cam asa si cu indignarea matale.
 • 0 (0 voturi)    
  Vorbiti despre 2010 de fapt? (Miercuri, 18 mai 2011, 13:11)

  Cineva [anonim]

  Despre ce vorbiti, ce metodologie ati atasat, sunteti cu un an in urma, inteleg! Pentru cei din anul asta nu au mai fost teze unice, iar nota de la evaluarea nationala are pondere de 50%!
 • +1 (1 vot)    
  Pe bune ? (Miercuri, 18 mai 2011, 14:05)

  Irina [anonim]

  S-a schimbat cumva in ultimul moment ceva in metodologia de organizare ? Sau pur si simplu autoarea acestui articol nu este bine informata asupra acestui subiect si vorbeste ca sa se afle in treaba ???
  Ponderea mediei de admitere este alta, daca vorbim de absolventii de clasa a VIII a din 2011 !
  50% - media generala a claselor V-VIII, si 50% - media de la Evaluarea Nationala. Asa am fost informati din brosura publicata si distribuita prin scoli de catre minister.
  Ca sa nu mai vorbesc ca linkul catre metodologie este catre metodologia de anul trecut.
  De fapt ce vrea sa fie acest articol ?
  • 0 (0 voturi)    
   @ Irina (Miercuri, 18 mai 2011, 16:18)

   bamse [anonim] i-a raspuns lui Irina

   Tu ai picat examenul la matematica?
   Pentru tine ce inseamna medie aritmetica ???
   Cumva 60 % - 40 % ???
  • 0 (0 voturi)    
   Media (Duminică, 12 iunie 2011, 14:09)

   Popescu [anonim] i-a raspuns lui Irina

   Pentru cei care sunt mai putin informati :
   "Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a. " si " 50% - media generala a claselor V-VIII, si 50% - media de la Evaluarea Nationala " este una si aceeasi,formulata in moduri diferite :)).
 • +1 (1 vot)    
  documentul atasat e de anul trecut (Miercuri, 18 mai 2011, 14:08)

  sigheteanu [anonim]

  documentul nu e valabil si pt. anul acesta
 • +1 (1 vot)    
  fara admitere la liceu? (Miercuri, 18 mai 2011, 14:56)

  alex [anonim]

  ...io nu pricep ceva..probabil ca sunt greu de cap..
  Daca fiica-mea e talentata la limbi straine,de exemplu si nu-i place matematica,biologia,desenul sau mai stiu eu ce...nu va putea intra la un liceu de profil limbi straine decit daca are note mari la materiile enumerate mai sus?
  Asta mi se pare sinistru
  • 0 (0 voturi)    
   @ Alex (Miercuri, 18 mai 2011, 16:28)

   bamse [anonim] i-a raspuns lui alex

   Se merge pe ideea ca la acel liceu de limbi straine candidatii sunt cam in aceiasi situatie adica buni la materiile filologice si mai slabi la cele tehnice (matematica, fizica), diferenta fiind facuta de mediile la materiile care ii atrag.
   In realitate parintii or sa oblige odraslele sa dea la un liceu "bun" indiferent la ce profil intra.
  • +1 (1 vot)    
   fara (Miercuri, 18 mai 2011, 16:56)

   Mihail [anonim] i-a raspuns lui alex

   Asa se face admiterea de pe vremea savantului de Adomnitei si asa va ramane, desi Fuckeriu se lauda cu reforma invatamantului. Nu de alta, dar plozii gen Irina Columbeanu nu vor avea nici o sansa sa intre daca vor da examen. Nu conteaza ca fiica dvs e talentata la engleza si nu ii place matematica sau invers, e obligata sa aiba note mari la TOT, altfel va intra inaintea ei un elev de la Cucuietzii din deal sau de la scoala de 2 bani din mahala. Modalitatea de calcul a mediei se schimba anual, cu 5 minute inainte de admitere. Ideea ex-ministrului era ca bietii copii se streseaza dand examene (2 sau 3 zile), dar nu conteaza ca asa sunt stresati 4 ani. Multa bafta!
 • +3 (3 voturi)    
  plagiatul (Joi, 19 mai 2011, 4:21)

  unu [anonim]

  De acord cu nota 1 pentru copiere. Ar trebui sanctionat la fel si plagiatul, adica "inspiratia" din (re)surse publice fara citarea corespunzatoare a autorului, publicatiei si anului in care a aparut.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Joi, 19 mai 2011, 14:58)

   ain't boing it's not going [anonim] i-a raspuns lui unu

   Problema e ca daca sanctionezi plagiatul trebuie dat afara tot corpul didactic. Si apoi ar trebui date o serie de examene pentru cine e dispus sa candideze cu lucrari originale si angajati profesori din tarile unde cercetarea si invatamantul inseamna ceva. Plagiatul e atat de metastazat in Romania incat a-l extirpa cu seriozitate ar ucide instantaneu organismul numit invatamant si cercetare in Romania. Dar poate ar avea sansa unei renasteri curate. Daca evaziunea fiscala sau alte aspecte negative ale Romaniei ating 20-30% din domeniul respectiv, furtul intelectual este atat de generalizat incat multora li se pare natural. Atinge in mod cu totul special mediile universitare si alaturi de "spaga" e probabil cea mai mare problema a societatii romanesti pentru ca furnizeaza inca de pe bancile facultatilor absolventi corupti/corupatori si slab pregatiti care pe urma trebuie sa fie functionari/ judecatori/ ingineri/ medici/ ofiteri, etc.
   • 0 (0 voturi)    
    damn sure it works here, i have seen it (Vineri, 20 mai 2011, 4:55)

    unu [anonim] i-a raspuns lui ain't boing it's not going

    Cu o precizare: in primul an de liceu ar trebui stabilite clar si pentru toata lumea regulile dupa care se face citarea surselor, si care nu sunt asa greu de priceput. Dupa care se pot aplica sanctiunile.
    Va cred ca asa e in Romania cum spuneti. Momentan ma aflu in alta tara in care invatamantul merge destul de bine si din cauza ca se aplica ce am spus mai sus. Nu la modul absolut, desigur; mai sunt si exceptii. Profesorul va face mai mult circ la primele abateri, vei fi aratat cu degetul in fata clasei, anuntat directorul, etc., dar daca nici dupa asta nu te inveti minte, a doua oara va fi circ plus nota 1, iar a treia oara vei fi dat afara din scoala.
 • 0 (0 voturi)    
  Uituca (Miercuri, 25 mai 2011, 20:23)

  alx [anonim]

  Ce proasta poti sa fii dam si examenul.CUM SA SE FACA INSCRIEREA LA LICEU FARA EXAMENE?!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version