Presedintele Traian Basescu s-a prezentat miercuri la Judecatoria Sectorului 5 pentru a fi audiat in procesul pe care l-a intentat deputatului PSD Mugurel Surupaceanu pentru acuzatiile de favorizare a consumului de droguri usoare aduse de acesta Presedintiei.

In sala de judecata presedintele a raspuns unui scurt interogatoriu compus din 14 intrebari, formulate de Muguerl Surupaceanu si avocatii sai.

Majoritatea intrebarilor s-au referit la un raport intocmit de o comisie de specialitate numite de administratia prezidentiala, raport care analiza efectele drogurilor.

In final, presedintele a declarat in fata instantei urmatoarele: "Cred ca spatiul public a ajuns poluat de declaratii fara responsabilitate. Va marturisesc ca in faza initiala nu am dat atentie afirmatiilor facute de domnul Surupaceanu. Marturisesc ca nu sunt un cititor al afirmatiilor facute de domnul Surupaceanu, dar atunci cand am vazut pe televiziuni si in presa ca se spune 'Basescu si-a finantat campania din droguri' am constatat consecintele acestor afirmatii. Am considerat ca trebuie sa reactionez."

La iesirea din sala de judecata s-a intalnit cu batranica care i-a spus ca se judeca de ani de zile pentru o proprietate. Basescu i-a transmis "Sa ai noroc!"

UPDATE - La iesirea de la Judecatorie, Mugurel Surupaceanu a declarat ca presedintele ar fi dat dovada ca nu stie ce este scris in raport, care propunea dezincriminarea consumului de droguri usoare.

"Imi mentin toate afirmatiile facute, pe care le-am probat", a declarat deputatul. Acest a adaugat ca seful statului "a dat putin inapoi" dupa ce presa a "facut scandal mare" legat de solutiile propuse in raport, iar acestea nu au fost puse in practica.

La sosirea la Judecatorie, intrebat de ziaristi ce va spune, seful statului a raspuns: "Depinde ce ma intreaba."

"Cuvantul rostit de politicieni a ajuns asa lipsit de responsabilitate, incat justitia trebuie sa faca ceva. In primul rand ma intereseaza prestigiul institutiei si al meu, si pe urma banii," a declarat Basescu, la sosirea la Judecatoria Sectorului 5.

In urma cu aproximativ un an, presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe deputatul PSD Mugurel Surupaceanu si i-a cerut daune simbolice de un leu, pentru ca a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul si Presedintia favorizeaza si sustin consumul de droguri usoare.

Intrebat daca este "suparat" pe Surupaceanu, seful statului a raspuns: "Nu sunt suparat, de ce sa fiu suparat?"

Se actualizeaza