Chestorul Dan Valentin Fatuloiu a fost numit in functia de atasat pe afaceri interne la Milano, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igas, dupa ce in noiembrie 2010 fusese pus la dispozitia ministerului in urma scandalului privind mita oferita acestuia de omul de afaceri Catalin Chelu.

Reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor au confirmat marti seara pentru Mediafax ca ministrul Traian Igas l-a numit pe chestorul Dan Valentin Fatuloiu in functia de atasat pe afaceri interne la Milano.

Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fatuloiu a acceptat preluarea functiei si urmeaza sa plece in Italia.

Numele lui Dan Valentin Fatuloiu este legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie. Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru, l-a denuntat pe omul de afaceri galatean Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat.

Valoarea mitei se ridica la un milion de euro. Directia Nationala Anticoruptie a organizat, in 19 noiembrie 2010, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, care a avut loc in parcarea de langa Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fatuloiu spunea, dupa organizarea flagrantului delict, ca el crede ca a fost "tradat" de politistii de la Economic, dupa ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor in care Chelu era cercetat.

Dan Valentin Fatuloiu a fost demis in 23 noiembrie 2010 din functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI, in locul lui fiind numit Ioan Dascalu.