Democrat liberalul Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, marti, la Craiova, in cadrul unei dezbateri a Comitetului National pentru Dezvoltare (CND), ca lucrarile de constructie la autostrada Transilvania nu reprezinta o prioritate pentru Romania, pentru ca acest proiect a fost si este "o prostie".

Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADR S-V) Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat, marti, la dezbaterea CND, ca pentru judetele din Transilvania, in strategia nationala de autostrazi si drumuri expres au fost prevazute mai multe coridoare europene pentru infrastructura rutiera.

"Vreau sa va spun ca ne comparam cu alte regiuni care, oricum, erau mai dezvoltate ca noi si stiti mult mai bine ca mine ca in strategia nationala de autostrazi si drumuri expres trec foarte multe coridoare europene prin Transilvania, dar nu mai continuu, pentru ca se intelege ce vreau sa spun", a adaugat Marilena Bogheanu.

La randul sau, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a intervenit spunand ca autostrada Transilvania 'a fost o prostie si este o prostie'.

"Autostrada Transilvania nu e o prioritate. Pentru ca am vorbit cu Uniunea Europeana, noi, Romania, si am spus: 'vrem Culoarul IV' si dupa aceea nu am fost seriosi sa ne tinem de Culoarul IV. De aceea nici nu ne sprijina UE si de altfel nimeni pentru Transilvania. Am facut acea bucata, pentru ca era inceputa 80 la suta si trebuia facuta, pentru ca era pacat sa aruncam pe geam toata munca aia si banii aia. Dar nu e o prioritate. In domeniul autostrazilor, autostrada Transilvania este prioritatea doi. Daca mergem pana la Cluj, ne omoara pe strazi", a spus Berceanu, citat de Agerpres.

La dezbaterea CND care a avut, marti, la Craiova, la sediul Consiliului Judetean Dolj, au participat presedintele Senatului, Mircea Geoana, secretarul Senatului, Petru Filip, reprezentanti ai autoritatilor locale din judetele Olteniei si ai mediului de afaceri.