Magistratii Judecatoriei Buftea vor judeca, luni, cererile facute de Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar de eliberare din arest sub control judiciar, intr-un dosar in care sunt acuzati ca l-ar fi santajat si amenintat cu moartea pe managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghita, informeaza Agerpres.

Initial, cererile de eliberare sub control judiciar au fost depuse la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, instanta care si-a declinat competenta.

Pe 29 aprilie, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus emiterea de mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.

Cei doi au fost retinuti de procurori, sub acuzatia ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghita, suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

UPDATE 1 - SOV a solicitat Judecatoriei Buftea sa ia act de retragerea cererii sale de eliberare conditionata, considerand ca "totul este o mascarada", insa judecatorul a dispus aducerea acestuia la instanta luni, la ora 13.00, informeaza Mediafax.

Tot luni, la ora 14.00, instanta va judeca cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Ion Ilie Cezar, arestat alaturi de Vintu.

UPDATE 2 -Judecatoria Buftea a luat act, luni, de cererea prin care Sorin Ovidiu Vintu si-a retras solicitarea de eliberare provizorie sub control judiciar si a admis o actiune similara promovata de Ion Ilie Cezar, dispunand punerea in libertate a acestuia, hotarare care poate fi contestata de procurori, anunta Mediafax.

Instanta din Buftea a luat act de faptul ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu nu a mai dorit judecarea cererii de eliberarea provizorie sub control judiciar. Vintu a spus instantei ca nu doreste sa participe "la acest simulacru judiciar" si ca isi retrage cererea.

O solicitare identica a fost facuta si de aparatorul lui Ion Ilie Cezar, coinculpat in acest caz, cerere care a fost admisa de instanta.

Decizia eliberarii lui Ilie Cezar poate fi atacata cu recurs de procurorii de la Parchetul instantei supreme.