Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica prin care anunta ca luni, in toate regiunile tarii, se vor produce ploi cu caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Informarea e valabila intre 16 mai, ora 00 - 17 mai, ora 00.

Ploi in toata taraFoto: ANM

ANM precizeaza ca instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor incepand din vestul tarii. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat grindina in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Olteniei.

In jumatatea de sud a Moldovei, Muntenia si estul Olteniei astfel de manifestari se vor semnala cu precadere in seara zilei de luni si noaptea de luni spre marti. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20 - 25 l/mp.

Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, va actualiza prezentul mesaj prin atentionari sau avertizari meteorologice ulterioare.