​BAC 2011 Elevii prinsi la copiat nu mai pot da bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni si candidatii sustin examenul, fara taxa, de cel mult doua ori

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 12 mai 2011, 18:16 Actualitate | Esenţial


Examenul de Bacalaureat
Foto: Agerpres
La Bacalaureatul care incepe in mai putin de o luna, elevii care vor fi prinsi la copiat nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori. Prevederile fac parte din Ordinul de Ministru nr. 4799/31.08.2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011. "Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", a avertizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei. Examenul de BAC va incepe pe data de 6 iunie cu proba orala la Limba romana si se va termina pe 1 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii - proba scrisa.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru HotNews.ro ca, "pentru ca suntem adeptii stabilitatii in sistem, admiterea si Bacalaureatul din acest an se desfasoara aproape identic cu cele de anul trecut. Acest lucru a fost anuntat inca din august 2010". Funeriu a explicat ca "sunt cateva modificari minore de organizare, pentru a preveni frauda", subliniind ca este "total gresit sa spunem ca se schimba BAC-ul"

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2011

23-27 mai     Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
27 mai          Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
6-8 iunie      Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba romana
- proba A (proba orala)
8-10 iunie    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba materna
- proba B (proba orala)
13-17 iunie  Evaluarea competentelor digitale - proba D (proba
                    scrisa/practica)
20-23 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de
                     circulatie internationala
- proba C (proba orala, scrisa si practica)
27 iunie        Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
28 iunie        Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
29 iunie        Proba obligatorie a profilului - proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic - bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) - proba scrisa
1 iulie           Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) - proba scrisa
3 iulie         Afisarea rezultatelor
4 iulie          Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)
5-7 iulie       Rezolvarea contestatiilor
8 iulie          Afisarea rezultatelor finale

Cum se va desfasura BAC-ul 2011 - Cele mai importante modificari

Bacalaureat
Foto: Agerpres
Potrivit ordinului MECTS numarul 4799/31.08.2010, Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe.
 • Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile de bacalaureat organizate incepand cu anul 2003, pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate in anii mentionati
 • Elevii care, in una din clasele a IX-a - a XII-a, au obtinut premii individuale la concursuri/olimpiade scolare internationale recunoscute de catre MECTS au posibilitatea de a-si echivala, la cerere, proba scrisa de examen la disciplina la care au obtinut premiul. Echivalarea se face cu nota maxima. Lista concursurilor/olimpiadelor scolare internationale recunoscute de catre MECTS se publica pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pana la inceperea sesiunii speciale de bacalaureat.
 • Elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de MECTS, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor.
 • Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal se face prin trei tipuri de probe, dupa cum urmeaza: proba scrisa, proba orala, proba de intelegere a unui text audiat.
 • La proba de intelegere a unui text audiat, textul inregistrat pe o caseta sau pe un CD este audiat de doua ori. Pe masura ce audiaza textul, elevii incep rezolvarea subiectelor.
 • Elevii care promoveaza, pe parcursul invatamantului preuniversitar, examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine, au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene, la cerere
 • Elevii care promoveaza, pe parcursul invatamantului preuniversitar, examene cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale, au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene, la cerere
 • Se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea cazarii, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.
 • Candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati.
 • Candidatii care au fost inscrisi la examen fara a indeplini conditiile legale de inscriere sau care au beneficiat de informatii, documente sau alte forme de sprijin, obtinute pe cale frauduloasa, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situatii constatate de organele in drept, sunt eliminati din examen. Daca frauda este constatata in centrul zonal de evaluare, lucrarile sunt anulate si candidatii sunt considerati eliminati din examen.
 • Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obtinut media 10 primesc diploma de merit.
 • Potrivit ordinului MECTS numarul 4799/31.08.2010, elevii claselor a XII-a din sectiile cu predare in regim bilingv a limbii franceze, italiene sau spaniole, incluse in acordurile bilaterale, sustin probele specifice ale examenului de bacalaureat, in conformitate cu prevederile acordului si, dupa caz, ale metodologiei specifice.
Probele specifice de BAC pentru elevii din sectiile bilingve francofone, care fac parte din proiectul "De la invatamantul bilingv catre filierele francofone".

Elevii din sectiile bilingve francofone care au un orar specific de cursuri in limba franceza si de discipline non lingvistice predate in limba franceza au dreptul sa obtina mentiunea speciala „sectie bilingva francofona” pe diploma de bacalaureat. Pentru aceasta, ei trebuie sa sustina si sa promoveze urmatoarele probe specifice, incepand cu anul scolar 2010 - 2011:
 • Proba anticipata, sustinuta la sfarsitul clasei a XI-a de elevii care au frecventat Modulul de Invatamant Pluridisciplinar Bilingv
Proba anticipata se organizeaza simultan, in toate liceele bilingve care fac parte din proiect, in semestrul al II-lea al clasei a XI-a, in ultima vineri a lunii mai. In cadrul Modulului de Invatamant Pluridisciplinar Bilingv, elevii realizeaza, la nivelul clasei, un proiect, bazat pe disciplinele studiate. Pe parcursul anului scolar, elevii vor lucra la proiect, in echipa, si vor redacta, individual, un carnet de bord si o sinteza. Carnetul de bord, redactat in limba franceza, va contine notitele luate in timpul cursurilor alocate modulului respectiv, in cadrul fiecarei discipline non lingvistice, precum si raportul cercetarilor documentare. Sinteza sau nota sintetica, de maximum 2 pagini, se elaboreaza in limba franceza si se refera la derularea proiectului si la contributia personala a elevului in cadrul echipei.

Proba anticipata consta in:
- prezentarea orala, in fata comisiei, a carnetului de bord realizat in mod individual, pe durata Modulului de Invatamant Pluridisciplinar Bilingv, si a sintezei;
- sustinerea orala a produsului final/ proiectului. Durata probei nu va depasi 15 minute pentru fiecare elev.

Elevii care nu sustin sau nu promoveaza proba anticipata la sfarsitul clasei a XI-a nu pot participa la probele specifice ale bacalaureatului, care se sustin la sfârșitul clasei a XII-a, si nu beneficiaza de mentiunea speciala „sectie bilingva francofona” pe diploma de bacalaureat.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice in limba franceza, sustinuta la sfarsitul clasei a XII-a


Proba de evaluare a competentelor lingvistice in limba franceza se sustine in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C. Evaluarea competentelor lingvistice in limba franceza se face prin trei tipuri de probe:
- proba scrisa, cu durata de 120 minute;
- proba orala, cu durata de 20 minute;
- proba de intelegere a unui text audiat, cu durata de 30 de minute.

Proba scrisa la disciplina non lingvistica studiata in limba franceza, sustinuta la sfarsitul clasei a XII-a

Elevii din sectiile bilingve francofone au, pe parcursul celor 4 ani de liceu, un orar specific de discipline non lingvistice (DNL) predate in limba franceza: Matematica, Fizica, Chimie, Biologie, Istorie, Geografie, Economie, in functie de filiera, profilul si specializarea clasei. Acestia vor sustine o proba scrisa, in limba franceza, la una dintre aceste discipline. Proba scrisa la disciplina non lingvistica studiata in limba franceza se sustine in perioada prevazuta in calendarul examenului de bacalaureat romanesc pentru Limba si literatura materna - proba E) b) - proba scrisa

Aceste prevederi se aplica incepand cu anul scolar 2010 - 2011, potrivit ordinului de ministru privind organizarea si desfasurarea probelor specifice sustinute de elevii sectiilor bilingve francofone in vederea obtinerii mentiunii speciale "sectie bilingva francofona" pe diploma de bacalaureat. 

Probele specifice de BAC pentru elevii din sectiile bilingve romano-spaniole

Absolventii sectiilor bilingve romano-spaniole au dreptul sa obtina, pe langa diploma romana de bacalaureat, si diploma spaniola de bacalaureat. Pentru obtinerea diplomei spaniole de bacalaureat, absolventii sectiilor bilingve romano-spaniole trebuie sa sustina si sa promoveze urmatoarele probe:
 • Proba de evaluare a competentelor lingvistice in limba spaniola se desfasoara in perioada prevazuta in calendarul examenului de bacalaureat pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C si se realizeaza prin trei tipuri de probe: proba scrisa cu durata de 120 de minute, proba orala cu durata de 10-15 minute si proba de intelegere a textului audiat cu durata de 20 de minute.
 • Proba de cultura spaniola este scrisa si se sustine in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat pentru proba scrisa la limba si literatura materna, potrivit Anexei la ordinul de ministru nr. 5218/09.09.2010. Metodologia se aplica incepand cu anul scolar 2010-2011.
Vezi aici Legislatia privind examenul de Bacalaureat 2011
Vezi aici Modele de subiecte pentru BAC-ul 2011


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6402 vizualizari

 • -4 (12 voturi)    
  la ataaac! (Joi, 12 mai 2011, 18:24)

  Mazeta [utilizator]

  biciul fara zaharel nu face doua parale, mai bine ne-am concentra pe preventie si pregatire, nu pe pedepse si infricosare.. dar deh.. cu un ministru militean.. ce poti cere?.. p.s. cum tb sanctionat un ministru caruia i se sufla?
  • +7 (13 voturi)    
   cum ai luat bac-ul? (Joi, 12 mai 2011, 18:29)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   la frauda, asa-i? se scrie militian nu "militean". Dar insructorul tau de partid a luat bac-ul? In care tara din lume e tolerata frauda la bac?
   • 0 (8 voturi)    
    militeanul tot militean :)) (Joi, 12 mai 2011, 19:51)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui curios

    si "ataaac" se scrie cu un singur "a", nu? iar insructorul cum se scrie, incoruptibile?
  • +6 (8 voturi)    
   carevasazica (Joi, 12 mai 2011, 18:39)

   menumorut [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   dumneata sustii copiatul.
  • +8 (10 voturi)    
   Intreb (Joi, 12 mai 2011, 18:40)

   seth [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Dumneata nu te-ai saturat de semi-analfabeti cu diploma de bacalaureat. Eu zic sa lasam zaharelul si sa punem mana pe bici. Nu stiu cati ani ai, nu stiu ce studii ai, dar baiatul meu recunoaste ca daca nu ar fi avut profesori severi, probabil ca ar fi invatat mult mai putin. Daca stau si ma gandesc, si eu, cand...
  • +9 (11 voturi)    
   Tipic... (Joi, 12 mai 2011, 18:54)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Pana acum ne plangeam ca degeaba avem reguli daca nu se aplica pentru ca nu sunt pedepse pentru ele. Acum ca le avem, de ce le avem.

   Exista animale inteligente, precum delfinii,la care merge cu zahrel, sau ma rog, cu pestele.
   Si exista restul de animale, precum boii, la care nu merge decat cu biciul.
   Hai sa ne uitam putin prin jurul nostru, si sa ne gandim: suntem delfini sau vite?

   Din partea mea pe astia pe care ii prinde copiind ar trebui sa nu ii mai primeasca deloc, vreodata, in vreo institutie de invatamant.
 • +9 (11 voturi)    
  aleluia! (Joi, 12 mai 2011, 18:30)

  simplicius [anonim]

  mai scapam de analfabeti ce cumpara bac si apoi fac studii universitare!!
 • +9 (11 voturi)    
  FB (Joi, 12 mai 2011, 18:44)

  martianu [anonim]

  Eu zic ca-i un pas bun. Prea multi retardati cu diploma bantuie prin tara asta.
  • +1 (1 vot)    
   da (Joi, 12 mai 2011, 22:42)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui martianu

   stiu 2 care bantuie chiar prin Parlamentul European: EBA si Giginho.
 • +10 (12 voturi)    
  legea (Joi, 12 mai 2011, 19:24)

  vlad dracul [anonim]

  Ajungem o tara de oameni cu diplome fara valoare. E un fel de inflatie... cu cat avem mai multe diplome fara acoperire, cu atat valoarea celor existente scade.


  Elevii trebuie sa pice bacul atunci cand nu sunt destul de buni. Ce ii invatam noi de mici copii?? Ca in viata se rezolva totul cu bani si spaga si ca nu trebuie muncit pentru nimic.

  Astia cresc si ajung sa voteze... chiar vor ajunge sa ne conduca intr-o zi.

  Trebuie aplicata legea, profesori trebuie sa stie ca pot fi pedepsiti daca accepta sa fie mituiti dar trebuie sa stie si ca legea ii va apara de amenintarile parintilor bogati.


  Cand legea se va aplica pentru toata lumea, vom avea parte de un sistem de invatamant bun.
 • 0 (2 voturi)    
  Educatia de stat trebuie desfiintata! (Vineri, 13 mai 2011, 5:20)

  V.R. [utilizator]

  Ma intristeaza ca multi oameni sustin mascarada invatamantului de stat. Romania are nevoie nu de un invatamant cu reguli mai stricte. Dimpotriva -- el trebuie distrus in intregime!

  Scoala este locul ideal pentru a spala creierele tinerilor si a-i indobitoci. Ea cultiva in primul rand respectul pentru Autoritate (profesor) mai presus de orice (chiar daca respectivul este chiar mai analfabet decat elevii. Iar rezultatul este mereu acelasi: fie noi sclavi bugetari care stau cu mana-ntinsa politicienilor si se prostitueaza electoral, fie noi sclavi ai corporatiilor mari care indura orice umilinta si isi irosesc jumatate din viata pentru a-i imbogati pe altii. Scoala este fabrica de sclavi moderni.

  Elevii care contrazic profesorii si nu se conformeaza disciplinei (a sta in liniste si a asculta aberatiile unui profesor a carei materie nu-i va ajuta deloc in viata) sunt sanctionati prin note.

  Si eu am trecut prin liceu, am dat bacalaureatul si (sincer) regret ca am fost un elev de 9 sau 10. Am tocit comentarii la romana si multe alte tampenii -- caci sa nu credeti ca lb. romana e o materie la care sa poti sa spui ca anumite "opere" literare sunt niste tampenii! Desi, daca stam sa ne gandim bine, ideea ca toti oamenii ar trebui sa aiba aceeasi opinie despre o creatie artistica este un concept profund colectivist/comunist.

  In timpul pierdut tocind comentarii, puteam sa invat chiar mai multa programare si sa ma perfectionez in domeniul care-mi place mie. Chiar si asa, faptul ca am putut copia la bacalaureat (doar la geografie am procedat astfel) m-a ajutat sa am o medie mai mare. In afara de matematica, unde eram in tema si unde este necesar rationamentul si analiza problemelor, aproape toate celelalte materii de bacalaureat necesitau tocirea unor informatii pecare le pot gasi pe Google in maxim 5 secunde.

  60% din ce stiu am invatat din manuale descarcate de pe net, scrise de experti si continand informatii infinit mai utile si mai bine expuse decat cele predate in scoli
  • +1 (1 vot)    
   Comentarii (Vineri, 13 mai 2011, 9:54)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   Tin minte ca in gimnaziu (prin '95), la o teza am scris cateva pagini despre cum Manole a omorat-o pe Ana pentru a termina manastirea si a pune mana pe banii oferiti de catre domnitor. Nu mi-am batut joc de teza, ci pur si simplu mi-am exprimat propria parere despre acea legenda. Am luat 3 fara niciun fel de discutie si parintii mei au fost chemati la scoala.

   Mai tarziu, la bac, am rezolvat o problema de informatica prin alt algoritm decat cel specificat in manuale. Bineinteles ca solutia nu a fost acceptata, am facut contestatie si a trebuit sa dau o gramada de explicatii.

   De atunci nu cred ca s-au schimbat foarte multe lucruri in invatamant. Acum sunteti la o varsta a teribilismului, vreti sa iesiti in evidenta cat mai mult, insa nu va jucati cu examenele finale, pentru ca o mare parte dintre cei care corecteaza sunt oameni cu mintea foarte limitata sau pur si simplu nepasatori de destinul vostru.
   • +1 (1 vot)    
    tot cu Mănăstirea Argeşului :) (Vineri, 13 mai 2011, 10:55)

    valer [anonim] i-a raspuns lui gogu

    Dar mie proful mi-a dat 7, nu 3, ceea ce m-a cam indignat. Măcar dacă se enerva un pic de ceea ce scrisesem, dar am impresia că proful era astfel programat încât să ignore orice nu era în conformitate cu linia oficială "skip over".

    Mă legasem de faza cu "legendă care circulă în tot spaţiul balcanic, dar varianta românească e cea mai realizată din punct de vedere artistic". "Mitul estetic" - unul dintre alea patru fundamentale.

    De ce? Niciunde nu se urmăreşte frumuseţea de dragul frumuseţii. La lucrători e orgoliul profesional plus dorinţa de recompensă plus teama de descăpăţânare.

    La domnitor e pur şi simplu o fază de prestigiu - btw, el iese cel mai bine din toată afacerea.

    Oricum, după ce am văzut sistemul de notare m-am limitat la colaje onorabile din surse autorizate şi cu care scoteam sigur un 9.
  • 0 (0 voturi)    
   nu trebuie desfiintata (Vineri, 13 mai 2011, 11:40)

   vlad dracul [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   Solutia sta in aplicarea legii. Vedeti exemple: Franta, Suedia, Germania, Danemarca, Anglia(State schools) etc.

   Educatia de stat nu trebuie desfiintata! E o mare greseala sa faci din educatie, sanatate si siguranta populatie, o afacere.

   Privatizarea unui sistem inseamna in primul rand profit pentru proprietar.
   In momentul in care platesti pentru tot, cei saraci nu mai au acces la educatie si deci nu vor mai avea sansa sa iasa din mizerie. Ce facem, reintroducem feudalismul? Doar cei bogati au acces la educatie, la servicii medicale sau la opinie?

   Vedeti serviciile medicale private din Statele Unite, de inalta calitate dar pentru care ajungi sa-ti vinzi casa.

   De asemenea vedeti puscariile private din Anglia si Statele Unite.
  • 0 (0 voturi)    
   Gresit (Vineri, 13 mai 2011, 15:08)

   NZoli [utilizator] i-a raspuns lui V.R.

   Salut. Si eu sunt unul din aia multi care au terminat informatica. Dar ma mira profund ceea ce spui. Lucrez de 2 ani in domeniul programarii si pot spune cu mana pe inima ca absolut tot ce stiu, mi sa predat. Nu am invatat autodidact o litera in plus fata de materia din scoala si faculta. Poate ca imi vine foarte usor, pentru ca sunt tocilar de meserie. Adica am o memorie buna, si am facut 16 ani de scoala tocind. Pana si matematica se poate face tocind, deoarece modalitatile de rezolvare a unei probleme sunt finite. Practic vreo 4-5 la fiecare ramura a matematicii, si hai vreo 2-3 la analiza(chiar nu ai multe optiuni cand de exemplu derivezi, ai formula si niste reguli). Rezultatul? Bursa pe tot anii la faculta, rar am scazut sub 9 media generala. In liceu un 9.50 constant. Recunosc ca nu am incercat niciodata sa ies din tipare, sa incerc sa fac altfel, mai ales la info nu. Mie mi se pare logic asa, sa iti ceara cativa algoritmi "stas" de baza, deoarece scoala se face pentru un nivel mediu, nu elitist(adica in asa fel incat si cei nu foarte slabi sa poate sa il invete dar nici cei nu foarte buni sa nu se plictiseasca). Curba lui Gauss, psihologie elementara. Legat de materiile "in plus" mi sa pare o mai mare spalare pe creier sa te invete doar o anumita chestie si la o adica sa nu poti face decat aia. Eu la nevoie pot fi si istoric, si biolog si matematician pe langa informatica. Comentariile la literatura sunt a mana cereasca pt elev. Foarte putina lume e capabila sa vina cu un comentariu de valoare de unu singur. Nu as fi luat nici 6 la romana la bac daca nu stiam pe de rost comentariul pt morometii(am luat 9.80).
   • 0 (0 voturi)    
    Sigur ca da! (Miercuri, 1 iunie 2011, 15:20)

    InformaticaAsta [anonim] i-a raspuns lui NZoli

    Un tocilar de meserie nu va sti in viata lui cum sa ajunga la o solutie noua pentru ce i s-a dat. Va incerca sa le adapteze pe cele pe care le-a "tocit"
    Cu tocilari nu vom ajunge departe, nu numai Romania ci si intreaga lume. Creatia si inteligenta sunt pe val nu toceala ca sa iei 10 . Drept dovada, faptul ca nu se poate produce un "comentariu" valoros inseamna clar lipsa de creativitate. NU iti spune nimeni sa scrii un comentariu "valoros", dar uneori o parere scrisa de tine valoreaza pentru un profesor mai mult decat 1000 de comentarii.
    Daca ai facut 16 ani de scoala tocind, imi pare rau pentru tine, la 70 de ani ce vei mai face cand ti se duce memoria :)
 • 0 (0 voturi)    
  care vor fi prinsi.... (Vineri, 13 mai 2011, 9:40)

  eu [anonim]

  daca vor fi prinsi... sa nu uitam ca de cele mai multe ori se copiaza cu acordul tacit al supraveghetorului.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentarii Eminescu (Vineri, 13 mai 2011, 12:52)

  Nano78 [utilizator]

  Pe asta o mai tineti minte: "Conditia omului de geniu inzestrat superior?" cate generatii am tocit comentarii diverse v-a-v de operele lui Eminescu ce contineau afirmatia de mai sus?!
  • +1 (1 vot)    
   :))) (Vineri, 13 mai 2011, 13:16)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Nano78

   Si Creanga era "copilul universal" (nu de alta, dar asa a zis Calinescu). Dupa 15 ani, inca mai visez prostiile astea.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru elevi (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:22)

  Me [anonim]

  Puneti mana si invatati! Lasati copiatul!
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:23)

  Tot Me [anonim]

  Deoarece nu duce la nimic bun.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by