Guvernul sustine introducerea unui nou sistem de calcul al valorii de vanzare a locuintelor de stat, care sa permita autoritatii locale sa vanda casele la un pret stabilit de un expert, dar mai aproape de cel al pietei, cu argumentul ca primarii vor colecta astfel mai multi bani pentru noi locuinte, scrie Mediafax.

Stabilirea unei noi proceduri de calcul al valorii de vanzare a locuintelor de stat a fost propusa in Parlament si avizata de Executiv, releva un document guvernamental.

Propunerea este ca valoarea de vanzare a unei locuinte construite din fondurile statului sa fie stabilita de catre autoritatea locala raportata la pretul pietei si a fost avizata de Guvern, cu recomandarea ca in acest mecanism sa fie implicat un expert autorizat, scrie Ziarul Financiar.

Argumentul invocat este ca, prin stabilirea unei proceduri de calcul care sa majoreze sumele obtinute din vanzari de locuinte, s-ar asigura un venit mai mare la buget pentru construirea de locuinte noi.

Noua procedura de calcul va fi introdusa prin modificarea Legii 85/1992 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului.