Politia Capitalei s-a autosesizat si a declansat o ancheta in cazul unui posibil furt cu autori politisti, a declarat sambata, pentru Agerpres, comisar sef Diana Sarca, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

"In urma difuzarii unor imagini la posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea Tv, in care se afirma ca politisti de la Sectia 9 au fost surprinsi in timp ce sustrageau anumite produse dintr-un magazin din zona Pantelimon-Iancului, conducerea Politiei Capitalei s-a autosesizat si a declansat o ancheta. Magazinul respectiv nu a depus deocamdata plangere, nici la Politia Capitalei, nici la Parchet, iar Politia Capitalei face demersuri pentru a intra in posesia imaginilor de pe camerele de supraveghere din magazin", a precizat oficialul Politiei Capitalei.

Potrivit acesteia, daca se dovedeste ca un politist este infractor, i se va intocmi dosar penal si "poate sa plece".

"Cand vor fi vizionate aceste imagini si vor fi identificate persoanele imbracate in uniforma de politisti, vor fi audiate si se vor lua masurile legale. Daca se va dovedi infractiunea de furt, se va intocmi dosar penal si va fi sesizat Parchetul, iar daca aceste persoane sunt politisti, se va declansa o ancheta administrativa care poate conduce la eliminarea lor din structurile Politiei. Daca se dovedeste ca un politist e infractor, e timpul sa plece. Un politist, prin natura meseriei, este un aparator al legii. Daca acest politist este infractor, e timpul sa vorbim despre un fost politist", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.