Ninsorile au revenit, sambata, in zona alpina a judetului Maramures, unde zapada a acoperit solul si copacii. Si in Suceava a inceput sa ninga de dimineata. La Campulung Moldovenesc temperaturile au fost foarte scazute, in jurul orei 8.00 inregistrandu-se aproximativ -5 grade Celsius, transmit televiuziunile de stiri.

UPDATE - La numai zece kilometri de municipiul Sibiu, in comuna Rasinari, ninsoarea a inceput sa se depuna sambata dupa amiaza, toata vegetatia fiind acoperita de zapada, anunta Agerpres. In conditiile in care pomii sunt infloriti, localnicii din zona sunt ingrijorati in privinta viitoarelor recolte. Amatorii sporturilor de iarna pot schia in conditii bune la peste 2.000 metri altitudine, la Balea Lac, unde stratul de zapada a atins 125 de centimetri.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat ca se inregistreaza precipitatii sub forma de ninsoare la Cavnic, in Pasul Roata si in Pasul Gutai, relateaza Agerpres.

Carosabilul pe DJ 184, in zona partiilor de schi si in Pasul Roata, este umed, dar circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale de trafic. De asemenea, si carosabilul de pe DN18, in Pasul Gutai, este umed, iar pe unele portiuni de drum ceata a redus vizibilitatea.

Ninge incepand de sambata dimineata in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, situat la 1.400 de metri altitudine, termometrele indicand doua grade Celsius la Piatra Fantanele.

Seful Districtului Piatra Fantanele a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Curtean, a declarat sambata ca a inceput sa ninga de dimineata, iar ninsoarea nu s-a oprit deocamdata.

Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Bistrita-Nasaud a informat ca, sambata dimineata, cea mai scazuta temperatura din judet, de 1,5 grade Celsius s-a inregistrat la Piatra Fantanele. In jurul pranzului, aici erau 2 grade Celsius.