Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, vineri, ca, in urmatoarea perioada, Guvernul va adopta proiectul de organizare a doctoratelor, care va opera o importanta schimbare in sensul ca ele nu vor mai fi "stabilite din stiloul ministrului", relateaza Agerpres.

Ministrul Educatiei a spus ca doctoratele vor fi o experienta profesionala de cercetare in vederea formarii tinerilor si ca se vor acorda in baza competitiei intre universitati.

"Hotararea de organizare a doctoratelor inseamna o schimbare majora si profunda. Locurile la doctorat acordate anumitor universitati nu vor mai fi date din stiloul ministrului, ci vor fi date pe baza de competitie intre universitati. Cei mai buni sa aiba cei mai multi studenti doctoranzi. Cuvantul cheie de desfasurare a doctoratelor incepand cu 2011 - 2012 va fi o experienta profesionala de cercetare in vederea formarii tinerilor pentru cercetare, dezvoltare si slujbe de inalt nivel", a spus Daniel Funeriu, vineri, la Conferinta Consortiului Universitatii de stiinte Agricole si medicina Veterinara din Cluj.

Ministrul Educatiei a mai spus ca a fost schimbat si criteriul privind varsta conducatorului de doctorat, in sensul ca si profesorii mai tineri pot conduce lucrari de doctorat, atata vreme cat indeplinesc conditiile de calitate. Funeriu a explicat ca varsta medie la care un profesor devine conducator de doctorat este de 53 de ani.