Prognoza meteo intocmita de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru acest sfarsit de saptamana indica vreme racoroasa, cer noros si favorabil ploii slabe, transmite Agerpres.

Ploi in mai multe zone din taraFoto: ANM

In tara, vineri vremea va fi racoroasa, chiar rece pentru aceasta perioada in nord, centru si est. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in jumatatea estica a tarii, unde local va ploua slab. In zona inalta a Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare, iar temporar vantul va avea intensificari la munte, in Moldova, Baragan, Dobrogea si Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 19 grade, iar cele minime intre -1 si 8 grade, usor mai scazute in depresiuni, unde, izolat, vor fi conditii sa se produca bruma indeosebi in regiunile vestice si centrale.

Sambata, vremea se va mentine racoroasa in majoritatea zonelor tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 11 si 21 de grade, iar cele minime in general, intre 1 si 8 grade. In regiunile estice si sud-estice, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse, iar in zona montana inalta vor mai fi posibile precipitatii mixte. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile izolate. Temporar, vantul va prezenta intensificari in centru, est si la munte.

In ultima zi a week-end-ului, la nivel national cerul va fi mai mult noros si va ploua in estul si sud-estul tarii. In restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii mai restranse. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in Moldova, Baragan, Dobrogea si la munte. Maximele vor fi in intervalul 12-21 grade, iar minimele nu vor depasi 10 grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si trecator vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat, temperatura maxima ajungand la 18 grade, in timp ce peste noapte vor fi intre 4 si 6 grade.

Sambata, vremea se va mentine racoroasa, cu o temperatura maxima in jur de 17 grade si o minima de 5-6 grade. Cerul va fi mai mult noros, favorabil ploii slabe, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Pentru duminica, locuitorii Capitalei vor avea parte de cer mai mult noros, precum si de precipitatii. In plus, vantul va sufla slab si moderat, iar temperatura maxima nu va depasi 16 grade. Minima se va incadra intre 5 si 7 grade.