Administratia publica din Petrosani a pus sechestru asigurator pe imobilul detinut de Fundatia "George Becali" in localitate, dupa ce proprietarul nu si-a achitat obligatiile fata de bugetul local, restanta fiind de peste 48.000 de lei, relateaza Mediafax.

Reprezentantii Biroului de Impozite si Taxe Locale din cadrul Primariei Petrosani au pus sechestru pe blocul care apartine Fundatiei "George Becali", situat in Cartierul Aeroport.

"S-a pus sechestru pe bunurile a trei datornici catre bugetul local. Biroul de Impozite si Taxe a pus sechestru pe imobilul de locuinte ce apartine Fundatiei "George Becali" care datoreaza bugetului local suma de 48.514 lei", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Primariei Petrosani, Nicolae Tasca.

Potrivit sursei citate, datoria lui Gigi Becali catre bugetul municipiului Petrosani este mult mai mare, la suma de 48.514 lei nefiind adaugate si penalitatile de intarziere.

Reprezentantii Serviciului Taxe si Impozite au pus si anul trecut sechestru asigurator pe cladirea detinuta de Fundatia "George Becali", evaluata la 1.649.322 de lei, dar pana la urma datoria reprezentand taxele si impozitele locale, in valoare de aproximativ 50.000 de lei, a fost achitata.

Gigi Becali a reabilitat, in 2007, prin fundatia care ii poarta numele, un imobil cu 32 de unitati locative in municipiul Petrosani. La vremea aceea, in timpul campaniei electorale, reprezentantii partidului condus de Gigi Becali declarau ca locuintele vor fi oferite unor familii nevoiase din Petrosani, insa au ramas goale, in pofida faptului ca s-a incercat scoaterea lor la vanzare.