Singurul utilaj de ridicat masini parcate neregulamentar din Sibiu a reusit in ultima luna sa stranga 276 de autoturisme, a anuntat joi primarul Klaus Johannis, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cele mai multe erau parcate pe trotuar, altele stationau pe locul taximetrelor, in timp ce unii soferi au preferat locurile persoanelor cu handicap.

Cu o medie de aproape zece masini ridicate pe zi, utilajul folosit la autoturismele parcate neregulamentar a fost declarata de primar ''foarte rentabila'', motiv pentru care i-a marit programul de lucru de la 8 la 18 ore pe zi.

''Masina de ridicat si-a facut tot mai des simtita prezenta in trafic si rezultatul a fost acela ca traficul a devenit mai fluent pe arterele foarte aglomerate. Este foarte important ca participantii la trafic sa inteleaga ca trebuie sa parcheze numai in locurile de parcare amenajate'', a declarat primarul Klaus Johannis.

Pana acum, costurile de 387.193 lei ale utilajului de ridicat masini aproape ca au fost amortizate pe jumatate. Numai in ultima luna, aceasta a adus la bugetul primariei incasari de 159.000 de lei, bani din amenzile platite de soferi.