O tanara de 23 de ani a murit miercuri seara la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, la scurt timp dupa ce a cazut pe scarile unitatii medicale si a intrat in stop cardio-respirator, rudele femeii acuzandu-i pe medici ca nu ar fi intervenit rapid pentru a-i salva viata acesteia, potrivit Mediafax. Femeia in varsta de 23 de ani era internata la spitalul de copii impreuna cu fetita ei de un an, care era racita.

Miercuri seara, in timp ce cobora scarile de la etajul al doilea al spitalului, femeii i s-a facut rau si a cazut, fiind gasita in stare de inconstienta.

Rudele tinerei ii acuza pe medici de faptul ca nu au intervenit rapid pentru a-i acorda primul ajutor sau pentru a o transporta la alta unitate medicala din oras: "Nu e posibil sa moara chiar sub ochii medicilor. Nimeni nu a sarit sa o salveze, sa-i dea macar un pahar cu apa. Nu a fost bolnava pana acum, nu intelegem cum s-a putut intampla asa ceva in spital", spune o ruda a victimei.

Zeci de persoane s-au adunat, joi dimineata, la poarta spitalului, cerand explicatii pentru moartea femeii.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Sfanta Maria", Catalina Ionescu, a declarat presei ca, imediat ce a fost gasita, femeia a fost dusa in Unitatea de Primire Urgente, unde s-a incercat resuscitarea acesteia.

"Nu e adevarat ca nimeni nu a incercat sa o ajute. A fost gasita inconstienta, apoi a intrat in stop cardio-respirator. A fost dusa imediat in UPU, iar timp de o ora si jumatate medicii au incercat sa o resusciteze. Nu s-a putut face nimic, iar in final a fost declarat decesul", a afirmat aceasta.

Cadavrul femeii a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din Iasi, pentru a se stabili cauza exacta a mortii.