Mai multi barbati cu fetele acoperite cu cagule au intrat, miercuri dimineata, in sediul Primariei comunei argesene Recea, unde l-au batut pe paznic si au incercat sa fure bani, acestia fugind in momentul in care au vazut o patrula de jandarmi si politisti, transmite Medifax. Unul dintre suspecti este agent la Politia Locala a sectorului 6, Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Arges, patru sau cinci barbati l-au batut pe paznic si au deschis un fiset in care credeau ca se afla bani.

"Mai multi barbati au intrat in sediul Primariei comunei argesene Recea, l-au batut pe paznic si au incercat sa fure bani. La un moment dat, in timp ce cautau casa de bani si scotoceau printr-un fiset, barbatii cu fetele acoperite cu cagule, probabil patru sau cinci, au vazut pe fereastra un autoturism in care patrulau jandarmi si politisti aflati in misiune, astfel ca au fugit din cladire pe usa din spate, abandonand la fata locului masina cu care venisera, un Audi cu numere de inmatriculare de Bulgaria", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arges, Danut Dinu.

Paznicul primariei a fost transportat la Spitalul Orasenesc din Costesti pentru ingrijiri medicale.

Unul dintre cei patru suspecti prinsi de politisti este agent la Politia Locala a sectorului 6 din municipiul Bucuresti, iar ceilalti trei tineri, cu varste cuprinse intre 23 si 24 de ani, fara ocupatie, sunt tot din Capitala.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Arges, cei patru au fost prinsi in localitatea Recea, in timp ce erau transportati de un localnic spre Alexandria cu un autoturism Dacia Solenza, iar o a cincea persoana care a luat parte la comiterea jafului este cautata in continuare de oamenii legii.

"Unul dintre cei patru barbati tineri prinsi lucreaza la Politia Locala a sectorului 6 din Bucuresti. El a declarat anchetatorilor ca este in concediu medical in acest moment. Toti sunt audiati la sediul Politiei Costesti. In acest moment, politistii cauta a cincea persoana, iar filtrele rutiere vor fi mentinute in zona de sud a judetului Arges pana la prinderea ultimului dintre participantii la comiterea infractiunii".

Potrivit primelor date ale anchetei, dupa ce au observat ca politistii au aflat ca sunt in cladirea primariei, cei cinci tineri au fugit, sarind gardurile unor gospodarii, pe camp, aproximativ 15 kilometri pana in calitatea Tomsanca unde i-au dat unui localnic 200 de lei pentru a-i transporta la Alexandria.

In ceea ce priveste autoturismul Audi folosit de barbati si despre care initial s-a crezut ca este inmatriculat in Bulgaria, anchetatorii au stabilit ca in urma cu cateva zile masina a fost oprita in trafic, soferului fiindu-i ridicate numerele, ulterior conducatorul auto punand numere false de Bulgaria.

In prezent, cei patru sunt audiati la sediul Politiei orasului Costesti.