Primarul din Caracal (orasul aflat la 7 kilometri de satul Devesel), Gheorghe Anghel, a declarat marti pentru HotNews.ro ca, inainte de declaratia presedintelui Basescu de marti dimineata, a avut o intalnire la Cotroceni cu presedintele si cu alti oficiali locali in care li s-a spus ca satul Deveselu se afla pe lista scurta a localitatilor unde ar putea fi amplasat scutul antiracheta. "Presedintele Traian Basescu mi-a zis sa-mi tin gura si sa nu spun locatia finala pana nu va fi facuta publica in mod oficial". Marti, presedintele Traian Basescu a anuntat ca scutul antiracheta va fi instalat pe teritoriul Romaniei la Deveselu, in judetul Olt.

La randul sau, Gheorghe Beciu - primarul din Deveselu a declarat marti, dupa ceremonia oficiala din Deveselu, ca unul din motivele pentru care a fost aleasa localitatea sa a fost distanta suficient de mare fata de aglomeratiile urbane, pe langa prezenta infrastructurii militare necesare: "Unul din motivele pentru care a fost ales Deveselu pentru amplasarea bazei este infrastructura militara, ramasa de la unitate. Desevelu a devenit cea mai importanta comuna din Romania, nu datorita mie, ci datorita locuitorilor ei. Rata somajului e destul de mare printre cei 3.000 de locuitori ai comunei si spream ca lucrarile care vor urma sa fie facute pentru infrastructura vor reduce aceasta rata a somajului prin angajarea de oameni din comuna".

Beciu a declarat ca baza militara are aproximativ 700 de hectare si ca el a incercat inca din 2002 sa convinga autoritatile sa nu desfiinteze baza militara de aici.

Primarul a facut aceste declaratii marti, la baza de la Deveslu, unde se afla o delegatie oficiala din care fac parte printre altii secretarul de stat Bogdan Aurescu, subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala, Ellen Tauscher, ambasadorul american Mark Gitenstein.

Primarul a declarat ca la Deveselu vor veni intre 150 si 200 de militari americani.

N.Red. Dintr-o regretabila eroare, declaratia primarului din Caracal a fost atribuita initial primarului din Deveselu. Am facut rectificarea de rigoare