Presedintele roman Traian Basescu a declarat ca uciderea liderului terorist este "un succes remarcabil al guvernului american", seful statului adaugand ca "este inceputul sfarsitului", transmite Agerpres. Basescu a facut aceste afirmatii marti, la Palatul Cotroceni, in timpul unei intrevederi cu Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala.

Presedintele Basescu a felicitat-o pe Tauscher pentru succesul guvernului american legat de bin Laden: "Am luat nota de succesul remarcabil al guvernului american. Este inceputul sfarsitului, sa speram si un moment extraordinar pentru ceea ce se intampla acum in intreaga lume araba". Basescu a spus ca a vazut reactiile oamenilor din Washington dupa ce au aflat de moartea liderului terorist.

Tauscher a afirmat ca uciderea lui bin Laden aduce liniste sufleteasca supravietuitorilor atacurilor din 11 septembrie 2001: "Cred ca aduce liniste sufleteasca supravietuitorilor evenimentelor din 11 septembrie si cred ca arata foarte clar ca, daca le faci rau americanilor, daca distrugi sperantele si visele poporului american, nu vom lasa acest lucru sa se intample si daca faci asta, te vom prinde".

Oficialul american i-a spus presedintelui roman ca "este clar ca fara aliati ca dumneavoastra ar fi foarte dificil pentru noi sa ducem o astfel de batalie".

Ellen Tauscher se afla la Bucuresti pentru cea de-a saptea runda de negocieri legate de participarea tarii noastre la sistemul de aparare antiracheta, aprobata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii la 4 februarie 2010.