Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a solicitat luni dupa-amiaza reprezentantilor institutiilor de ordine publica identificarea de urgenta a persoanelor care au agresat la sfarsitul saptamanii trecute trei ziaristi aflati in exercitarea profesiei, pe plaja de la Vama Veche, scrie Agerpres.

In urma incidentelor din acest sfarsit de saptamana, in care au fost implicati jurnalisti de la doua posturi de televiziune, care au fost agresati de diversi indivizi in timpul transmisiunilor in direct de la Vama Veche, prefectul Claudiu Palaz a convocat de urgenta reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie, Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Gruparii de Jandarmi Mobili Tomis si ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna, dispunand efectuarea de cercetari in vederea identificarii agresorilor celor trei jurnalisti.

"Imi exprim indignarea fata de aceste manifestari de violenta care, iata, devin din ce in ce mai dese, sub obladuirea unei politii ce sta bine la realizarea indicatorilor, cum declara anumite persoane din politie. Este clar ca la Vama Veche si nu numai acolo, in loc sa domneasca ordinea si linistea publica, infractorii au sentimentul ca pot face ce vor, chiar si in vazul lumii sau sub camerele jurnalistilor", a declarat prefectul.

Corespondentul Stirilor ProTV Ilknur Pintilie si operatorul de imagine Gabi Anghelescu, care filma pentru jurnalul de la ora 19:00 de pe 1 Mai, au fost agresati in timpul transmisiunii in direct. Potrivit stirileprotv.ro, Ilknur Pintilie a mers sa isi faca analizele medicale, deoarece este insarcinata, iar cameramanul care a incercat sa ii opreasca pe agresori a fost lovit cu o bata si are mana dreapta in atele.

Cu o zi inainte, tot in Vama Veche, si reporterul Realitatea TV Adrian Olariu a fost lovit de un turist, care parea baut, in timp ce isi pregatea o transmisiune, scrie realitatea.net.