Seful Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat luni ca ii incurajeaza pe politisti sa foloseasca pistolul din dotare, fiindca "este o forma de fermitate de care Politia are nevoie", apreciind ca "pistolul nu este facut ca sa faci cipca cu el", relateaza Mediafax.

Chestorul Liviu Popa a facut aceste declaratii dupa ce a aflat ca, la sfarsitul saptamanii, politistii au tras focuri de arma intr-un cartier al Bistritei, in timp ce urmareau un suspect pe care nu l-au prins.

"Focurile de arma nu sunt irosite daca sunt folosite legal. Este o forma de fermitate de care Politia are nevoie. Incurajez folosirea armamentului. Pistolul nu e facut ca sa faci cipca cu el. Fermitatea Politiei cred ca este in masura sa creasca gradul de securitate si de siguranta al cetatenilor si, din acest punct de vedere, incurajez, atunci cand legea permite si sunt indeplinite imprejurarile prevazute de lege, incurajez ca politistii sa foloseasca tot ce au in dotare, inclusiv pistolul", a spus Popa.

El a declarat ca politistii au ca obiective tinta pana la unu la suta dintre cetatenii tarii si este pacat sa sufere ceilalti cetateni din cauza unui procent atat de scazut din populatie care da Politiei de lucru.

"Politistii au prins curaj si se foloseste (pistolul - n.r.) atunci cand situatia o impune. De cand sunt inspector general, nu am avut cazuri in care sa se foloseasca armamentul in afara regulilor stabilite prin lege", a declarat el.