Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat duminica de succesorul sau Benedict al XVI-lea, ar putea fi canonizat "in cativa ani", a declarat numarul doi in ierarhia Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, intr-un interviu acordat televiziunii italiene si citat de AFP.

Intrebat de reporterii Rai Uno cand va deveni Ioan Paul al II-lea sfant, cardinalul Bertone a raspuns: "va fi suficient un miracol dovedit stiintific si considerat ca atare, o vindecare inexplicabila din punct de vedere stiintific de catre comisia medicala, comisia teologica si cardinalii si episcopii membrii ai Congregatiei pentru cauza sfintilor".

"As spune ca in cativa ani", a continuat secretarul de stat al Vatican, la emisiunea Porta a Porta.

In cursul diminetii, imediat dupa exprimarea formulei de beatificare pronuntata in poloneza de Benedict al XVI-lea, vocile din piata au strigat "Santo Subito" (sfant imediat), ca un ecou al cerintei similare formulate la funeraliile lui Karol Wojtyla, in aprilie 2005.

Procesul de beatificare al lui Ioan Paul al II-lea s-a derulat de o maniera accelerata, la doar sase ani de la moartea sa, si, in 2.000 de ani de istoria, doar zece papi au fost beatificati.