Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la arestul Directiei de Cercetari Penale, unde va fi incarcerat, in urma hotararii Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, alaturi de Ion Ilie Cezar. Sorin Ovidiu Vintu a dat o scurta declaratie presei in fata intrarii: "Este o inscenare creata in laboratoarele Cotroceniului. Cand am ajuns dimineata la Tribunal, mandatele de arestare erau deja pregatite. Acest pusti, Ghita, este o unealta a Serviciilor. Luni i-am pregatit si eu o surpriza domnului Traian Basescu."

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri la pranz, recursul procurorilor la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de cercetare in stare de libertate a celor doi, pentru santajarea managerului Realitatea Tv, Sebastian Ghita. Hotararea de vineri a judecatorilor este definitiva, dar Sorin Ovidiu Vintu poate cere, totusi, prin avocatii sai, eliberarea sub control judiciar. Cei doi inculpati urmeaza sa fie incarcerati in arestul Directiei de Cercetari Penale.

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu a cerut instantei ca recursul procurorilor sa fie respins, pe motiv ca nu ar exista probe care sa demonstreze ca acesta l-a amenintat pe Sebastian Ghita. La randul sau, avocatul lui Ion Ilie Cezar a sustinut ca dosarul ar avea o componenta politica: "Trustul Realitatea Tv este o arma importanta pentru alegerile care vor urma. Ne aflam aici din cauza incercarii de a prelua aceasta televiziune."

Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis, in urma cu o saptamana, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar pot fi cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi pe perioada urmaririi penale. Procurorii au anuntat, insa, imediat, ca vor face recurs la decizia de atunci a judecatorilor, luata dupa o sedinta de judecata care a durat aproape cinci ore si dupa mai bine de o ora de deliberari. Hotararea de astazi a Tribunalului Bucuresti va fi definitiva.