"Am ajuns la disperare. Platim taxe si impozite de zona centrala, intr-un oras european si drept rasplata sintem «binecuvintati» cu o veritabila groapa de gunoi sub fereastra". Mesajul a fost trimis la adresa redactiei de un cititor HotNews.ro, care povesteste ca a sesizat primaria Craiovei si consiliului local cu privire la gunoiul de langa stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Rezultatul: "au venit doi domni de la primarie care mai ca nu ne-au amendat pe noi pentru ca am avut tupeul sa facem o asemenea reclamatie. Ne-au lamurit rapid ca nu se poate face nimic. (...) Ca Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, nu vrea sa plateasca pentru ridicarea gunoiului si din aceasta cauza il scoate din incinta stadionului".

  • Semnaleaza-ne cazul din localitatea ta, sesizeaza autoritatile locale, trimite-ne fotografii si filmulete si le vom publica in cadrul campaniei
  • Cea mai buna contributie va fi premiata la sfarsitul campaniei cu o bicicleta

Angajatii stadionului arunca gazonul tuns de pe teren (1)

FOTOGALERIE Gunoiul de langa Stadionul Ion Oblemenco

  • Click pe FOTOGALERIE pentru a vedea mai multe imagini 

Cititorul HotNews.ro scrie ca a sesizat pe data de 06.04.2011 primarul Craiovei si Consiliul Local, trimitand si numeroase fotografii care sustineau plangerea sa. Nimeni nu a luat insa nicio masura pentru curatarea zonei, povesteste acesta. Ca urmare a publicarii cazului in cadrul campaniei "Curata Romania. Pune si autoritatile la treaba", HotNews.ro a trimis solicitari de pozitie catre Primaria Craiovei si catre Garda de Mediu - Comisariatul Judetean Dolj, de la care asteapta un raspuns in ce priveste demersul cititorului nostru.

Iata comentariul integral si fotografiile trimise la redactia HotNews.ro de cititorul "Altgogu":

"Am trimis e-mailul de mai jos, insotit de numeroase fotografii, primarului Craiovei si consiliului local in data de 06.04.2011, deoarece am ajuns la disperare. Platim taxe si impozite de zona centrala, intr-un oras european si drept rasplata sintem «binecuvintati» cu o veritabila groapa de gunoi sub fereastra.

«Stimate domnule primar,

Fotografiile, facute in zile diferite, va prezinta mormanele de gunoi ce cresc pe zi ce trece in centrul Craiovei, langa Stadionul Ion Oblemenco - poarta 10, transformand locul intr-o veritabila groapa de gunoi. Acest lucru se repeta de ani de zile, nimeni nu ia nici o masura pentru a desfiinta acest focar de infectie. Puteti observa si faptul ca nu se ridica respectivul gunoi cu saptaminile, mirosul degajat fiind insuportabil, mai ales acum cind vremea se incalzeste.

In fiecare zi unii locuitori din zona (in special tiganii care nu au contract cu firma de salubritate ce ridica gunoiul saptamanal), dar si salariatii care lucreaza la intretinerea stadionului, aduc gunoi menajer si nu numai, gunoi pe care il arunca linga gardul celor care locuiesc aici, transformand zona intr-un focar de infectie, paradisul sobolanilor si al insectelor, ca sa nu mai vorbim de faptul ca jandarmii si gardienii publici care patruleaza in zona stadionului nu au nici o reactie atunci cind surprind persoane care arunca gunoiul acolo.

Va rugam sa luati masuri (cred ca exista si o lege care obliga fiecare proprietar sa incheie contract cu firma de salubritate, dar nu cred ca verifica cineva daca se si respecta), deoarece nu se mai poate locui in zona, nu mai putem sa tinem copii in curte, nici macar nu mai putem deschide geamurile locuintei pentru a aerisi.

Cu speranta ca, prin indiferenta dumneavoastra, nu veti transforma zona respectiva intr-o groapa de gunoi permanenta, va multumim si asteptam un raspuns de la dumneavoastra.

Cu respect,»

Raspunsul nu s-a lasat asteptat prea mult. La vreo saptamina de la e-mailul cu pricina, au venit doi domni de la primarie care mai ca nu ne-au amendat pe noi pentru ca am avut tupeul sa facem o asemenea reclamatie. Ne-au lamurit rapid ca nu se poate face nimic. Ca, pentru a verifica contractele celor din zona cu firma de salubritate, trebuie sa vina cu politia (n-am inteles si de ce nu vin daca asa trebuie!).

Ca Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, nu vrea sa plateasca pentru ridicarea gunoiului si din aceasta cauza il scoate din incinta stadionului si il arunca linga gardul cetatenilor mai fraieri care platesc luna de luna pentru a le fi ridicat gunoiul (iarasi n-am inteles de ce tolereaza primaria nerespectarea legislatiei in domeniu!). Ca nu se iau masuri impotriva celor care sint surprinsi ca arunca gunoiul in locuri neamenajate ar fi vina jandarmilor si gardienilor publici care patruleaza in zona stadionului (oare in subordinea cui or fi respectivele organe!).

Au facut si ei un rind de poze, au certat vreo doua persoane surprinse cind aruncau gunoiul acolo si au plecat. Gunoiul e la locul lui si in ziua de azi. Cred ca rezolvarea gasita de primarie se rezuma la cele descrise mai sus si ca de Paste vom ciocni ouale rosii la marginea gropii de gunoi. Sper sa nu mincam si Pomana Porcului de Craciun la marginea aceleiasi gropi.

Parerea mea e ca tara in care traim ne-o facem singuri. S-ar parea ca atit putem sa facem, o veritabila GROAPA DE GUNOI".

O parte dintre fotografii au fost urcate aici si aici.

Vezi si primele cinci episoade ale campaniei:

Campania HotNews.ro

HotNews.ro a demarat campania "Curata Romania. Pune si autoritatile la treaba". Gunoaiele care sufoca Romania (pungi, PET-uri, resturi menajere) incep sa devina o problema majora. Vinovati sunt cei care arunca, dar in egala masura si autoritatile care, desi au parghii legale, nu-si fac treaba. Pot sa-i sanctioneze atat pe cei care arunca gunoaiele pe strada sau pe proprietatile altora, dar la fel de bine i-ar putea determina si pe proprietari sa-si curete pamanturile sufocate de pungi si PET-uri.

Vrei sa sesizezi autoritatile si nu stii cui sa te adresezi? Trimite sesizarea catre:

  • Strada ta este plina de hartii si de gunoaie?
  • Treci zilnic pe langa gropi de deseuri care nu dispar?
  • Ai facut sesizari la Garda de Mediu si la Primarie si nimeni nu ti-a raspuns?
  • Semnaleaza-ne cazul din localitatea ta, sesizeaza autoritatile locale, trimite-ne  fotografii si filmulete si le vom publica in cadrul campaniei
  • Folositi formularul de la finalul articolului pentru a urca fotografii si filmulete