Regina Angliei nu merge cu bicicleta la piata, iar monarhia britanica este mai constitutionalista, mai distanta, a declarat la RFI istoricul Zoe Petre, explicand astfel interesul fabulos acordat nuntii dintre printul William si Kate Middleton. Petre a spus ca exista "o oarecare distanta, care starneste curiozitatea". Zoe Petre apreciaza ca evenimentul de vineri este si unul de PR.

Cum se explica atentia acordata nuntii din casa regala britanica? Doua miliarde de telespectatori vor urmari evenimentul de vineri, 29 aprilie. Istoricul Zoe Petre pune totul pe seama interesului fata de monden si fata de traditionalista si distanta casa regala a Marii Britanii.

"E o lume in care mondenitatile ocupa un loc foarte important. Nu trebuie sa ne miram cand Romania priveste cu ochii mari la maritisuri si divorturi in lumea fotomodelelor, nu vad de ce lumea in mare nu s-ar uita la o nunta regala. E un spectacol, e un spectacol emotional. Printul William beneficiaza de reziduuri ale pasiunii opiniei publice pentru defuncta sa mama, se amesteca acolo sentimente de afectiune personalizata. Oamenii au sentimentul ca sunt sufleteste foarte aproape de asemenea personaje", a explicat Zoe Petre.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.