Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a facut, joi, apel la constructorii straini care au contracte de infrastructura cu statul roman sa lucreze cu profesionalism, in caz contrar "sa se duca inapoi de unde au venit", relateaza Mediafax.

Anca BoagiuFoto: HotNews / DP

Anca Boagiu a participat, joi, la inaugurarea pasajului peste calea ferata de la Ciochiuta, judetul Mehedinti, a carui constructie a inceput in urma cu aproximativ 20 de ani.

"Daca discutam despre pasaj exista cauze tehnice care justifica modifcari de proiecte, dar lipsa de interes a constructorilor care ne-au obligat sa reziliem contractele si sa le relicitam nu este o justificare", a spus Boagiu, referindu-se la intarzierea cu care s-au finalizat lucrarile la calea ferata.

Pentru ca situatia sa nu se repete in alte cazuri, ministrul Transporturilor le-a adresat un avertisment constructorilor straini, spunandu-le ca in Romania trebuie sa munceasca "la fel de profesionist" ca la ei acasa.

"Daca vrei sa muncesti in Romania trebuie sa muncesti la fel de profesionist cum o faci la tine acasa, daca nu, terminalul cel nou de la Otopeni ii asteapta sa se duca inapoi de unde au venit si poate isi reamintesc ce inseamna sa lucrezi profesionist", a afirmat Anca Boagiu.

Initial, constructorul care a castigat licitatia pentru lucrarile la pasajul peste calea ferata de la Ciochiuta a fost firma greaca Proodeftiki, insa constructia a fost intarziata de probleme din interiorul firmei, iar in octombrie 2005, Compania Nationala de Drumuri a incercat sa rezilieze contractul.

Rezilierea s-a reusit abia in iulie 2007, perioada in care firma greaca a primit de la statul roman 550.000 de euro, compensare pentru cresterea preturilor de la inceperea lucrarilor. Cand s-a reziliat contractul, grecii executasera doar 68 la suta din lucrarile prevazute in contract. Lucrarile au fost intrerupte o perioada de timp, fiind reluate in 2010, cand noua licitatie a fost castigata de compania SCT Timisoara.

La inaugurarea pasajului de la Ciochiuta au participat premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, senatorul PDL de Mehedinti Mihai Stanisoara, deputatul PDL Doina Chircu si autoritati judetene.