Comisia juridica a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a decis joi demararea unei anchete pentru a vedea cum au ajuns mai multi angajati ai Primariei Capitalei pe lista pentru repartizarea unei locuinte sociale.

Pe lista CGMB de astazi s-a aflat un proiect de hotarare prin care noua persoane evacuate din case nationalizate si opt angajati ai Primariei erau propusi pentru a primi o locuinta sociala.

Printre angajatii Primariei, cu o situatie sociala deosebita, era trecuta si Mirela Ercuta, sefa Directiei de relatii publice si informare, care, conforma declaratiei de avere, este posesoarea unui autoturism Volvo S40, fabricat in 2006, si a unui teren agricol de 5 hectare, in Braila.

De asemenea, ea detine si bijuterii in valoare de 5.000 de euro.

Mai multi consilieri au cerut scoaterea acesteia de pe lista, motivand ca nu se afla intr-o situatie sociala deosebita, si au decis in final sa respinga proiectul de hotarare.

Mirela Ercuta spune ca situatia ei este cu adevarat dificila deoarece anul trecut a inregistrat venituri lunare mai mici, in medie, de 1.200 lei, are o bunica in intretinere, iar sotul acesteia castiga 1.300 de lei luna, si asta de doar cateva luni, fiind somer anterior, iar medicamentele pentru batrana din intretinere costa destul de mult.

"Salariul meu se duce pe medicamente pentru bunica mea", a sustinut ea.

Comisia a decis demararea unei anchete si a cerut ca, la sedinta urmatoare de consiliu, Directia de spatiu locativ din Primaria Capitalei sa prezinte in fata consilierilor criteriile in baza carora sunt selectionate persoanele carora li se propune atribuirea unei locuinte sociale.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat multi dintre angajatii Primariei au salarii de 8 - 10 milioane lunar, ceea ce-i indreptateste sa beneficieze de o locuinta sociala.

In acest moment mai sunt 86 de persoane evacuate din case nationalizate care asteapta pe lista sa primeasca o locuinta sociala.

Locuintele sociale au fost achizitionate de Primaria Capitalei de pe piata si sunt date cu chirie persoanelor care au o situatie financiara dificila sau persoanelor evacuate din case nationalizate.

Chiria maxima pentru un astfel de apartament e de 124 lei pe luna.

In noiembrie 2010, a fost inclusa pe lista beneficiarilor de locuinte sociale o directoare din primarie care detinea un teren, casa in constructie, bijuterii de 25.000 de euro si un venit lunar pe familie de aproape o suta de milioane lei vechi.

Persoanele propuse pentru a primi o locuinta sociala sunt selctionate de o comisie in baza dosarelor depuse la directia de Fond Locativ, dar decizia finala de repartitie apartine CGMB.