Un barbat de 49 de ani din judetul Valcea, care lucra ca cioban la o stana din Dolj, a fost omorat in urma cu mai bine de un an de doi barbati din judetul Olt care i-au luat oile pentru a le vinde, iar autorii au fost identificati abia in urma cu doua zile, informeaza Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj care s-au ocupat de caz l-au numit "Miorita in varianta olteneasca", intrucat autorii omorului erau din Olt, ciobanul omorat era din Valcea, fapta s-a petrecut pe raza judetului Dolj, iar oile au fost vandute in Teleorman. Mai mult decat atat, autorii le-au povestit procurorilor ca in momentul in care l-au lovit pe ciobanul de 49 de ani cu o bata in cap, acesta avea in brate un miel abia fatat, pe care cei doi l-au luat si l-au pus intr-o traista pe care au agatat-o intr-un pom.

"In data de 25 martie 2010, in padurea de salcam de pe raza localitatii Teslui, judetul Dolj, a fost descoperita victima Rambela Ion, de 49 de ani, din judetul Valcea, in stare de inconstienta, prezentand leziuni in zona capului in urma carora in scurt timp acesta a decedat. Victima era angajata ca cioban si avea in grija 86 de oi. Cauza a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj cu autor necunoscut.

In urma cercetarilor efectuate pe o perioada de mai bine de un an, organele de politie si procurorii au stabilit ca in perioada premergatoare faptei, inculpatii Ivascu Adrian si cu inca un inculpat minor de 16 ani, ambii din judetul Olt, au hotarat sa sustraga oi si si-au orientat atentia spre turma aflata in grija victimei, pentru ca era amplasata intr-o zona izolata.

Astfel, in seara de 25 martie 2010 cei doi autori s-au deplasat in punctul respectiv unde Ivascu Adrian i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu o bata in zona capului lasandu-l in stare de inconstienta dupa care au luat oile si le-au condus pana in padurea Frasinetului de pe raza judetului Olt", a explicat procurorul Magda Badescu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj.

Potrivit sursei citate, pe traseu cei doi faptasi au negociat vanzarea oilor cu Badescu Cristinel, tot din Olt, caruia i-au si adus la cunostinta provenienta ilicita a animalelor. Oile au fost preluate de acesta din urma si comercializate pe raza judetului Teleorman, contra sumei de 4.000 lei, desi pretul unei oi era de 7-800 lei.

Procurorii au reusit identificarea autorilor, iar la 27 aprilie a.c. au fost retinuti si prezentati Tribunalului Dolj care a emis mandate de arestare preventiva pe numele acestora, pentru infractiunile de omor, talharie si tainuire.